cirkelloopster Melanie Zwaan van HV Foreholte. | Foto: PR

Handbaldames Foreholte winnen eerste wedstrijd in eerste divisie

Algemeen

De voorbereiding op de competitie met veel oefenpartijen liep goed. Na 3 weken buiten op het strand getraind te hebben en 4 weken in de zaal stond de eerste wedstrijd van het seizoen ineens op de kalender. DSS Heemskerk was de eerste tegenstander van deze competitie.

DSS is een onvoorspelbare tegenstander is gebleken. De schutter maakte het de Voorhouters lastig en als die dan zelf ook aan het rommelen zijn; afspeelfouten, verkeerde beslissingen, dan laat je zo'n team bijblijven. Dat gebeurde ook tot 8-8. Hierna ging het gas er toch op bij Foreholte en ging de dekking meer grip krijgen op de afspeelballen naar de cirkel en op de schutter. Vanuit het goede verdedigen volgde een aantal snelle tegenaanvallen waardoor de voorsprong werd uitgebreid tot 3 doelpunten. Helaas kwam Foreholte we na de rust iet wat traag uit de startblokken. Gelukkig was deze dip na 5 minuten over. Wel was DSS weer teruggekomen tot 2 doelpunten. Het spel van DSS haalde niet het beste uit de Foreholtedames naar boven maar met veel vechtlust en goed verdedigen konden zij opnieuw de voorsprong uitbouwen. In de laatste 10 minuten werden goed gecreëerde kansen niet afgemaakt of werd er te haastig geschoten. Dit bracht DSS nog wat dichter bij maar de winst kwam hierdoor niet in gevaar.

De eindstand 26-30 is een mooie start van het seizoen met nog een aantal zaken waar we de komende trainingen aan kunnen werken om aanstaande zaterdag om 19.30 in de Tulp, tegen de Tukkers tot uitvoering te brengen.