Logo deteylinger.nl
Foto: Daan Kalmeijer

Levend erfgoed bij Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder

In de Boterhuispolder is tijdens het Open Monumentenweekend ook levend erfgoed te bewonderen. Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder houdt zaterdag 14 september van 11 tot 16 uur een open dag met een boerenmarkt en diverse activiteiten.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder zet zich als Erkend Fokcentrum in voor het behoud van het inmiddels zeldzaam geworden oudhollandse runderras. Tijdens de open dag is er volop gelegenheid om de Lakenvelders te bewonderen en meer te horen over de lange historie van dit ras. Er is een boerenmarkt met lokale producten, een grote trampoline en er kunnen ritjes worden gemaakt met de ponykar.

De kudde is ook goed te zien vanaf het in de zomer geopende fietspad door het weidevogelreservaat in de Boterhuispolder. De kleinschalige Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder kiest nadrukkelijk voor agrarisch natuurbeheer. Vanuit een onlangs gerenoveerde 17e eeuwse turfschuur verkoopt familie de Willigen het duurzame Lakenvelder vlees van eigen boerderij. De Lakenvelder Boerderij is te vinden op Zijldijk 8 in Warmond, ook goed bereikbaar met het pontje over de Zijl.

Meer berichten