Heerlijke middag ringsteken | De Teylinger
Logo deteylinger.nl

Heerlijke middag ringsteken

Jessica van Paridon. | Foto: PR
Jessica van Paridon. | Foto: PR (Foto: )

Afgelopen zondag 8 september stond het ringsteken te paard en met oude tractoren op het programma van de najaarsfeesten.

Met man en macht was er gewerkt om de rijbak vochtvrij te krijgen. De gegraven geulen hebben hun werk goed gedaan want onder ideale weersomstandigheden ging het ringsteken te paard om 13.00 uur van start. Met 11 deelnemers werd er als vanouds fanatiek gestreden om de prijzen. Een genot om te zien hoe de jonge deelnemers, zeer mooi uitgedost, zich van hun beste kant lieten zien. En zo waar ook nog menig ringetje wisten te steken. Terecht dat alle deelnemers uit handen van Kees van Rijk een welverdiende BRAVO-medaille omgehangen kregen. Nick en Mike Verdel vielen net buiten de prijzen en waren gedeeld 4e. Op de 3e plaats is geëindigd Gwen Boogaards met Bram. Tessa van Dijk wist 5 ringen raak te en te steken in 4 rondes. Dat was net niet genoeg. Zij werd 2e achter de mooi verklede Jelle van Duijn. Een terechte winnaar want hij had maar liefst 6 keer raak gestoken. De grote aanmoediging ging naar Kim Zwetsloot. Zij was met haar 3,5 jaar de jongste deelnemer met Topper. Ze deed het, verkleed als indiaan, niet onverdienstelijk want wist toch ook 2 keer raak te steken.

Tractoren
Om 15.00 uur ging het ringsteken met oude tractoren van start. Met 30 deelnemers een druk bezet veld van stekers. Dit jaar waren er 4 tractoren. Robbert, Bas, Leon en Dennis waren bereid gevonden om het parcours met de deelnemers rond te gaan. Er werd gereden over 3 ronden. Het beste totaal uit deze 3 ronden moest een winnaar opleveren. Er werd bijzonder goed gestoken want maar liefst 10 deelnemers hadden na 2 ronden de maximale score behaald. De laatste ronde en de uiterst kleine witte ring zou dus het verschil moeten maken. In deze ronde bleken 7 deelnemers over ijzersterke zenuwen te beschikken en staken beide keren raak. Bas Hijkoop en Jessica van Paridon hadden 6 keer raak gestoken en zouden gaan strijden voor de hoofdprijs en lieten 10 deelnemers achter die in de barrage moesten uitmaken wie met de bronzen medaille aan de haal zou gaan. Er moesten meerdere omlopen gereden worden en uiteindelijk bleek het Bram Piterse, die net voor Sjaak Ninaber en Stephan Hoogink het brons wegkaapte.

Maar het klapstuk en spektakel werd geleverd door Max en Jessica. De barrage duurde maar liefst 5 ronden lang. In de 5e ronde miste Max zijn 2e ring. Jessica rook haar kans schoon en ging onder grote opluchting met luid gejuich over de streep want zij wist beide ringen raak te steken en was daarmee de terechte winnaar. De drie kregen de prijzen uitgereikt door Kees van Rijk die hierbij werd geholpen door Stan Veens.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>