'We hebben elkaarde ruimte gegeven en gesteund'
Logo deteylinger.nl
Burgemeester Carla Breuer kwam het diamanten paar feliciteren. | Foto: PvK
Burgemeester Carla Breuer kwam het diamanten paar feliciteren. | Foto: PvK (Foto: )

'We hebben elkaarde ruimte gegeven en gesteund'

In bovenstaande uitspraak is alles verweven wat de basis is voor een hecht en langdurig huwelijk. Henk Langelaan (83) en Tillie Langeveld – Visscher (82) kunnen er van mee praten. Dat deden zij ook op 12 september, de dag waarop het diamanten paar herdacht dat zij elkaar zestig jaar geleden elkaar de trouwringen omschoven.

Door Piet van Kampen

Henk is een geboren en getogen Sassemmer en de wieg van Tillie stond in Zierikzee. Omdat het gezin Visscher naar Lisse verhuisde kwam de nog jeugdige Tillie in deze regio terecht. De schalkse opmerking van Henk 'Alles wat je van ver haalt is lekker' klopt dus niet helemaal want tijdens een dansavond in het voormalige KSA gebouw in Sassenheim was zij al onder handbereik. Eer volgde een eerste vluchtige blik. Zonder gevolgen. Pas een half jaar later bij vrienden en vriendinnen thuis volgde de hernieuwde kennismaking en toen sloeg Cupido toe. Waarom? 'Omdat ik hem leuk vond' glimlacht Tillie. Enkele jaren later beloofde het paar elkaar de eeuwige trouw in Lisse. Zij werden de gelukkige ouders van Wilfried, Jacinthe, Gerco en Michael. Een zwarte bladzijde in hun leven was het vroegtijdige overlijden van Wilfried (37) maar de komst van 8 kleinkinderen bracht ook weer de nodige vreugde in de familie.

Altijd trouw
Na de huwelijksdag woonde het jonge paar tijdelijk in bij een zus van Henk voordat zij naar de Zuiderstraat in Sassenheim verhuisden, daarna naar de Berkenlaan. Vanwege het werk van de heer des huizes werd er naar Hillegom verhuisd maar uiteindelijk kwamen zij weer in Sassenheim terecht. Zij streken neer in de Gladiolenstraat waar zij nu nog naar volle tevredenheid wonen. Zo trouw als zij aan elkaar waren zo trouw was hij aan zijn werkgever Rijkswaterstaat. Henk was een liefhebber van duiven en trapte een balletje in het eerste elftal van de v.v. Teylingen. Tillie was naast haar gezinsleven een vrouw met een warm hart voor de samenleving. Zij vervulde talloze vrijwilligersbaantjes bij o.a. de Pancratiusparochie, de Wereldwinkel, de Kringloopwinkel, was bestuurslid van de gymnastiekvereniging en was actief voor nog tal van andere instanties. Was ook een sportief type, deed aan gymnastiek en badminton.

Reizen
Het paar liet elkaar de ruimte maar hebben samen ook veel moois gedeeld zoals reizen naar Rusland, Zuid- Afrika, Egypte en Israel. De langste reis die zij echter maakten was die in de huwelijksboort die al zestig jaar een goede koers vaart en aanmeerde bij de diamanten huwelijksmijlpaal.
Zoiets is natuurlijk een feestje waard. Dit werd afgelopen zaterdag gevierd in De Kleine Engel, het gebouw waar zij zestig jaar geleden hun trouwdag vierden. Een memorabele plek met herinneringen en waar hun gezamenlijke levensweg begon.

Meer berichten