Nieuwe poging B&W voor tijdelijke lokalen Andreasschool | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Nico Kuyt

Nieuwe poging B&W voor tijdelijke lokalen Andreasschool

De raadscommissie Welzijn gaat op 14 oktober spreken over het aangepaste voorstel van B&W voor het geld voor de komst van twee tijdelijke lokalen voor drie jaar op het sportveld van de Andreasschool aan de Rembrandtlaan. En tevens voor een onderzoek naar een permanente oplossing voor het lokalengebrek.

door Nico Kuyt

Vanwege de groei van het aantal leerlingen wordt nu les gegeven in het kinderdagverblijf en de speelzaal. De kinderen kunnen dus niet gymmen. Er is een budget van de raad nodig van 250 duizend euro. De gemeenteraad besprak het op 26 september, maar de fracties vonden het voorstel nog niet rijp voor besluitvorming en gaf het terug aan B&W. Er bestonden nog teveel vragen. Zo staan elders in Voorhout lokalen leeg, zoals op de Distelweg. Ook vonden zij het wel een groot bedrag voor een tijdelijk gebruik van de noodlokalen voor drie jaar. In het aangepaste voorstel wordt nu meer uitleg gegeven.
Inmiddels heeft D66 al een wijzigingsvoorstel opgesteld. Er is enige tijd geleden een Integraal Huisvestingsplan onderwijs (IHP), maar het is lastig om goed te anticiperen op de omvang van het aantal leerlingen per school.
Het is al een aantal keer voorgekomen dat een school in zeer korte tijd groeit of minder leerlingen heeft dan de prognose in het IHP. D66 vraagt nu als aanvullend besluit een oproep aan de schoolbesturen om zich gezamenlijk in te zetten voor een betere balans en kwaliteit van de basisscholen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>