Maestro Warmond: zes bekende Teylingers dirigeren een orkest | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Bekende teylingers dirigeren het Kennemer Jeugd Orkest. | Foto: PR
Bekende teylingers dirigeren het Kennemer Jeugd Orkest. | Foto: PR (Foto: )

Maestro Warmond: zes bekende Teylingers dirigeren een orkest

Carla Breuer, Rolf de Vriend, Corina van Diest, Louis de Voogd, Heleen van Dam en Chris Zwetsloot staan op vrijdagavond 1 november als dirigent in Theater Het Trefpunt. Zij doen mee aan de eerste editie van Maestro Warmond, onderdeel van de Kunstweek.

Bij de voorbereidingen voor de Kunstweek ontstond het idee een lokale versie te maken van Maestro, bekend van de tv. Het Kennemer Jeugd Orkest werd bereid gevonden om hieraan mee te werken. Vervolgens heeft de Kunstweekcommissie een aantal bekende personen uit Teylingen uitgenodigd om het orkest te komen dirigeren.

Burgemeester Carla Breuer, huisarts Rolf de Vriend en Corina van Diest, initiatiefneemster van Lopen tegen Kanker, waren meteen enthousiast over dit voorstel. Ook Louis de Voogd, uitbater van Het Wapen van Warmond, Heleen van Dam en Chris Zwetsloot, beiden bekend uit het Warmondse verenigingsleven en vaak aanwezig als speaker bij evenementen, namen de uitdaging aan. Elk van de dirigenten in spé studeert op een muziekstuk, zoals de Cancan van Jacques Offenbach en een Hongaarse dans van Johannes Brahms. Bij de voorbereiding worden ze geholpen door ervaren Warmondse musici als Hendrik Jan Lindhout en Peter Leerdam. Ook is het zestal welkom om van tevoren een repetitie bij te wonen van het Kennemer Jeugd Orkest. 

Op 1 november zullen de deelnemers het orkest voor het eerst live dirigeren tijdens een sfeervolle avond in Theater Het Trefpunt. Hans Goudsmit van de Kunstweek Warmond praat de avond aan elkaar. Een jury buigt zich over de vraag wie zich Maestro Warmond mag noemen. Een van de juryleden is de echte dirigent van het Kennemer Jeugd Orkest, Matthijs Broers. Maestro Warmond vindt plaats op vrijdag 1 november in Theater Het Trefpunt, Herenweg 80. Aanvang is 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Wie zeker wil zijn van een plekje, doet er goed aan bijtijds aanwezig te zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>