Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr

Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt

ingezonden n Het begint allemaal met een gedachte. Zo ook dit idee. Justyna van der Hulst en Kim Gelderblom organiseren onder de naam RecycleSint-Voorhout in samenwerking met Paraplu Voorhout dé speelgoed ruilmarkt van het jaar. Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen?

RecycleSint is een landelijk initiatief van ouders die eens verder gingen denken. Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes onder andere in Leiden en dus hopen wij dit jaar op een hoge opkomst in Voorhout. De gedachte die achter de RecycleSint zit, komt overeen met die van Paraplu, een pop-up winkel met een missie. In de winkel worden tweedehands kinder- en dameskleding van goede kwaliteit verkocht, maar ook producten van lokale ondernemers, zoals sieraden en schilderijen. Het doel is niet om winst te maken, maar om contact te leggen en inwoners van de gemeente de gelegenheid te bieden om elkaar te ontmoeten. De initiatiefnemers van de speelgoedmarkt vinden het tevens belangrijk om speelgoed een tweede kans te geven. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar zij maken ervan: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.

De speelgoedruilmarkt vindt plaats op vrijdag 22 november aanstaande bij Paraplu, Herenstraat 55 te Voorhout. Ben u geïnteresseerd en wilt u meer weten dan verwijzen wij graag naar onze Facebookpagina RecycleSint-Voorhout. Daar kunt u het evenement vinden en meer lezen over deze actie. De komende weken zal ook meer info volgen met betrekking tot de spelregels. Geen facebook, geen probleem. Stuur mij een mail met uw vraag en ik beantwoord deze graag, justyna.van.der.hulst@gmail.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>