Lisa van der Geest in de aanval. | Foto: ArjenVervoort
Lisa van der Geest in de aanval. | Foto: ArjenVervoort Foto: Arjen Vervoort

Lisa van der Geest op het podium

Algemeen

Zaterdag stond Lisa van der Geest (WIJC en marathonteam Turner) weer op het podium. Ze streed in Deventer met Francesca Lollobrigida om de plaats achter Manon Kamminga die de sprint won. Lisa van der Geest werd 3e.

De leden van de Warmondse IIsclub die deelnemen aan de KPN marathon competitie zijn: Lisa van der Geest met beennummer 38, Iris van der Stelt (nr 54), Loesanne van der Geest (nr 79) en Anne Leltz (nr 77).
Bij de Dames Beloften rijdt Sosha Zuiderduin (BD15). Bij de heren Beloften rijden Kees Heemskerk (BH57) en Leander van der Geest (BH27) en Yves Vergeer (BH78). De dames zijn allemaal al een of meerdere keren bij de eerste 20 gefinisht, en hebben zo punten gereden voor het klassement . In het tussenklassement na 3 wedstrijden staat Lisa van der Geest 4e, Loesanne 23e, Iris 24e (zij heeft de eerste wedstrijden gemist) en Anne Leltz staat 34e. Sosha Zuiderduin heeft bij de Dames Beloften haar eerste twee landelijke wedstrijden mogen rijden en reed beide keren in de punten met in Amsterdam een 18e en in Deventer een 12e plaats. Leander van der Geest werd in de openingsmarathon in Amsterdam 24e en de week daarna in Den Haag was hij wel nog in de aanval, maar finishte als 52e. Kees Heemskerk (40e, 18e en 58e) en Yves Vergeer (13e in de openingswedstrijd in Amsterdam) hebben klassementspunten achter hun naam. Kees Heemskerk rijdt voor marathonploeg Groenehartsport.nl en veelal in dienst van hun sprinter. Yves Vergeer is ook actief op de lange baan en dan moet de marathon soms wijken.

Marathon in de buurt
Op 16 november wordt de 5e wedstrijd in de KPN Marathon competitie op de ijsbaan in Haarlem verreden. Publiek is van harte welkom. De wedstrijden beginnen om 17 uur met de Dames Beloften, gevolgd door de Heren Beloften. Om 19.15 uur rijden de Dames Topdivisie, gevolgd om 20.30 uur door de Heren Topdivisie.

World Cup Kwalificatie Toernooi
Tijdens het World Cup Kwalificatie toernooi is Yves Vergeer in actie gekomen op de 1500 meter waar hij finishte in 1.52.09 een nieuw persoonlijk record voor hem. Ook startte Yves in de Mass Start en werd 22e. Anne Leltz nam bij de Dames tijdens het WCKT in Heerenveen deel aan de Mass Start en ook zij finishte als 22e.