Meesterwerk over Het Oude Koningshuys | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
 Het Oude Koningshuys te Sassenheim. | Foto; PR
Het Oude Koningshuys te Sassenheim. | Foto; PR (Foto: )

Meesterwerk over Het Oude Koningshuys

Stichting Oud Sassenheim (SOS) presenteert woensdag 13 november het lang verwachte boek over Het Oude Koningshuys te Sassenheim.

De aanloop tot dit boek was 15 jaar geleden. De schrijver, Rob Pex uit Lisse, heeft eerst ruim twee jaar onderzoek verricht. Het resultaat mag er nu zijn. Een uitgebreid en zorgvuldig gedocumenteerd naslagwerk, prachtig geïllustreerd met eeuwen oude kaarten en foto's van meer recentere datum van het pand, het interieur en zijn bewoners. Het ruim 250 pagina's tellende boek wordt tijdens de jaarlijkse SOS 'Dia-avond' aan Bas Romeyn, destijds bewoner van Het Oude Koningshuys en initiatiefnemer tot het boek, aangeboden. Stichting Oud Sassenheim is de uitgever van het magistrale boekwerk. Alfred Pop, voorzitter van de SOS, is er trots op en vindt dat eigenlijk elke Sassenheimer dit boek in huis hoort te hebben. "Het geeft niet alleen de historie van Het Oude Koningshuys weer, maar in feite ook de hele wordingsgeschiedenis van ons dorp.". De 240 voorinschrijvers op het boek kunnen het boek afhalen tijdens de SOS 'Dia-avond'.
Voor de pauze staat deze avond geheel in het teken van Het Oude Koningshuys. Begonnen wordt met een interview met de schrijver Rob Pex door Leidsch Dagblad journalist Sjaak Smakman. Hierbij zal vooral ingegaan worden op anekdotes en vreemde voorvallen. Het meer serieuze verhaal over het historische perceel wordt gehouden door kunsthistorica Petra Roose uit Sassenheim. Zij belicht een aantal aspecten van het huis door de jaren heen. Vervolgens vindt de overhandiging van het eerste exemplaar plaats en zal de winnaar van de enquête over het gevonden skelet van hondje Sasje nog even naar voren worden geroepen. Na de pauze wordt door Frans van der Wiel zijn nieuwste presentatie gegeven in de bekende serie 'Kent u ze nog, de Sassemers'. In de pauze en na afloop is er gelegenheid het boek Het Oude Koningshuys te kopen voor € 29,50. Het boek is mede gesponsord door Kringloopwinkel Herenstraat 63 te Voorhout en het Jacoba van Beierenfonds. SOS 'Dia-avond', 13 november, 20.00 uur, Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>