Quasimodo iseen verhaalvan alle tijden | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Quasimodo. | Foto: PR
Quasimodo. | Foto: PR (Foto: )

Quasimodo iseen verhaalvan alle tijden

In het jaar dat een grote brand in de Notre Dame wereldnieuws werd, komt Theaterschool Teylingen met het bekendste verhaal over de Parijse kathedraal: Quasimodo. Victor Hugo, bedenker van het fictieve personage (1831), schreef ironisch genoeg al over een brand in de iconische kerk.

Omwonenden van de Notre Dame zien klokkenluider Quasimodo als een afzichtelijk monster, maar er bloeit iets moois tussen hem en het zigeunermeisje Esmeralda. Quasimodo wordt net als zijn meester Frollo verliefd op haar. Nadat zij van moord wordt beschuldigd redt de klokkenluider haar van de galg en steekt hij de kathedraal in brand. Hoewel ze zijn goedheid erkent en zich verbonden met hem voelt, kan Esmeralda zijn liefde niet beantwoorden. Het noodlot slaat toe.

Visueel spektakel
Zoals gebruikelijk bij Theaterschool Teylingen wordt het publiek getrakteerd op een visueel spektakel, met een voortreffelijk decor, prachtige kostuums en een indrukwekkend lichtspel. Met een cast van 55 personen en vele vrijwilligers die in het atelier in Sassenheim al maanden werken aan handgemaakte kostuums en een decor met oog voor elk detail, wordt het de negende show van de theaterschool in slechts drie jaar tijd.

Acceptatie
Quasimodo is een verhaal van alle tijden, over de onderdrukking van een volk en acceptatie voor wie je bent. De voorstelling is zaterdag 23 november (14.00 en 20.00 uur) en zondag 24 november (12.00 en 16.00 uur) te zien in Theater 't Onderdak. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren door een mail te sturen naar info@theaterschoolteylingen.nl. Met vermelding van het aantal gewenste kaarten en de datum en tijdstip van de voorstelling.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>