Vijfde cursus Politiek Actief in Teylingen succesvol afgerond | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De cursisten van Politiek Actief. | Foto: PR
De cursisten van Politiek Actief. | Foto: PR (Foto: )

Vijfde cursus Politiek Actief in Teylingen succesvol afgerond

De afgelopen vijf weken hebben dertien inwoners van Teylingen deelgenomen aan de vijfde cursus Politiek Actief. Deze cursus organiseerde de gemeente Teylingen in samenwerking met ProDemos. Donderdagavond 31 oktober was de afsluiting en kregen de deelnemers hun certificaat uitgereikt.

De laatste bijeenkomst begon met een gezamenlijke maaltijd waarbij ook raadsleden en bestuursleden van politieke partijen aanwezig waren. De cursisten gaven een pitch over een zelf gekozen onderwerp en waren in hun pitches ook enthousiast over de cursus Politiek Actief. Vooral de avond over speeddaten, debatteren en lobbyen is veel cursisten bijgebleven. De een vertelde in zijn pitch over zijn ervaringen met de cursus, de ander gaf een statement over een vuurwerkverbod en weer een ander vertelde over haar persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van goede voeding. Aansluitend overhandigde burgemeester Carla Breuer een certificaat aan de deelnemers. Dit gebeurde voorafgaand aan de raadsvergadering.

Cursus Politiek Actief
In de cursus kunnen inwoners hun kennis over de politiek in het algemeen vergroten. Ook krijgen zij uitleg over de gemeentelijke politiek en trainen ze vaardigheden als debatteren en lobbyen. De bijeenkomsten vinden 's avonds plaats. Een cursusleider van ProDemos leidt de cursus en wordt ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de burgemeester, raadsleden en de griffier. Raadsadviseur Michael Korbee: "Het is voor de samenleving erg belangrijk dat mensen politiek actief zijn. Niet alleen als raadslid, maar ook op andere (bestuurlijke) plekken kunnen inwoners hun politieke interesse en invloed uitoefenen. Met deze cursus proberen we mensen hiervoor te interesseren."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>