Stemmen staken voor eenmalige bijdrage dierenambulance | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: J.P.K

Stemmen staken voor eenmalige bijdrage dierenambulance

Het zag er heel positief uit. De dierenembalance zou eenmalig een extra bedrag krijgen van de gemeente Teylingen voor de opvang van de wilde dieren. Maar de stemmen staakten in de afgelopen gemeenteraad. De provincie moet zorg dragen voor de wilde dieren die gekwetst zijn, dat is de boodschap die de wethouder aan Zuid-Holland gaat geven. De provincie is er verantwoordelijk voor.

door Nico Kuyt

Deze week gaat de gemeenteraad opnieuw stemmen over de kleine bijdrage aan de dierenambulance. De motie is ingediend voor een eenmalige schenking bedrag van 4000 euro voor de opvang voor wilde dieren, maar die haalde het niet. De stemmen staakten en daarom moet de gemeenteraad deze week opnieuw er op 7 november nog over beslissen. Het gaat om extra geld dat eigenlijk de provincie moet bekostigen, want die is verantwoordelijk voor de wilde dieren die vanuit de natuurgebieden in nood geraken. De gemeente is alleen verantwoordelijk voor de huisdieren die spontaan op de loop gaan. De ambulance krijgt geld van de gemeente voor de opvang en het vervoer voor deze uit huis ontsnapte dierlijke weglopers.
Wethouder Arno van Kempen (D66) verklaarde zich bereid om over de opvang van de gewonde wilde dieren in gesprek te gaan met de provincie en kon daarom als college van B&W de motie volledig ondersteunen en de provincie aanspreken op haar wettelijke taak die zij moet vervullen. Maar de stemmen in de gemeenteraad staakten evenwel vanwege de eenmalige bijdrage en daarom zal donderdag de die uitgave opnieuw in stemming worden gebracht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>