30 km-zone in Warmond uitgesteld: Een reactie | De Teylinger
Logo deteylinger.nl

30 km-zone in Warmond uitgesteld: Een reactie

Foto:

ingezonden: Allereerst wil ik mijn volledige steun uitspreken voor het ingezonden stuk van vorige week.

Terecht dat 15 inzenders hun verbazing en bezorgdheid uitspreken over het ruim een jaar uitstellen van het verkeersveiliger maken van de doorgaande route in Warmond.
Laat mij u uitleggen dat het wel degelijk snel kan. Ik vraag u om de maatregelen voor het verkeersveiliger maken los te zien van het verfraaien van de doorgaande route. Dat heeft 3 enorme voordelen: 

1.) De belangrijkste kostenpost bij het verfraaien betreft het opnieuw asfalteren. Realiseert u zich dat asfalteren een uitermate milieu-onvriendelijke maatregel is? Er ligt immers ruim 1 kilometer asfalt, dat nog prima voldoet...! Gelet op alle aandacht die uitgaat naar klimaat, duurzaamheid, stikstof en energiebesparing is het ONNODIG asfalteren een zeer onverstandige actie van de gemeente. Niet doen, dus.

2.) Het verkeersveiliger maken kan heel snel starten met eenvoudige en doeltreffende middelen. Ik daag de gemeente uit om met creatieve oplossingen te komen. Hiermee bereikt de gemeente een kostenbesparing van bijna 4 miljoen euro. Over 10 jaar kan er alsnog over vervanging van het bestaande asfalt worden gesproken.

3.) Met die kostenbesparing in het achterhoofd kan de gemeente de renovatie van de brug bij het Warmonderhek veel eerder aanbesteden dan het geplande eind van 2020.

Harjo van Amerongen

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>