Platform Hondenvrienden: Hondenbelasting opgeruimd | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Corina van Zanten wil met Pepper “een schonere wereld doorgeven”
Corina van Zanten wil met Pepper “een schonere wereld doorgeven” (Foto: )

Platform Hondenvrienden: Hondenbelasting opgeruimd

"Wat?! Hondenbelasting?!" Het nieuws over de herinvoering van deze doelgroepheffing sloeg vorige maand in als een bom bij onze achterban. Gelukkig verwees de volledige Teylingse politiek dit omstreden collegevoorstel naar de prullenbak. Terecht, om tal van redenen. Juist óók, omdat zoveel baasjes zich al jaren inspannen voor een betere samenleving.

Waarom burgemeester en wethouders dan tóch met dit voorstel kwamen, is ons een raadsel. Daarom gaan we hen vragen om een duidelijke standpuntbepaling over het toepassen van positief hondenbeleid, en de noodzakelijke optimalisering ervan. Optimaal positief hondenbeleid draagt bij aan een gezonde, groene, schone, sociale en veilige leefomgeving. Dat is positief voor iedereen, met en zónder hond. In 'De Teylinger' belichten we telkens aspecten daarvan. Vorige keer stonden onze hondenvrienden van 'Enjoy Cleaning Up' centraal. Zij roepen baasjes op om, overal ter wereld, afval te rapen tijdens het wandelen met hun viervoeters. Iets wat héél veel hondeneigenaren al decennia doen! Zeker in Teylingen.

Knuffel Flappie
Eén van hen is Corina van Zanten (51). "Ik las dat verhaal, en ook dat hondeneigenaren via SPH een afvalgrijper kunnen krijgen." Toen ze twintig jaar geleden moeder werd, raakte ze doordrongen van het besef van de kwetsbaarheid van ál het leven. "Ik wil een schonere wereld doorgeven." Opruimen heeft de Voorhoutse altijd gedaan. "Het gaat wel makkelijker met zo'n afvalpakker", ervaart ze, nadat ze een platgetrapt blikje heeft opgepikt. Als kleine Corina groeide zij op met hond Flappie. Knuffel, speelkameraad, onvoorwaardelijke vriend. De pootjes van de cockerspaniël lieten onuitwisbare afdrukken na in haar hart. Ondanks die dierbare jeugdherinneringen kwam er jarenlang geen viervoeter in Huize Van Daalen-Van Zanten. "We hebben bewust gewacht tot ons gezinsleven rustiger werd."

'Aandacht-Setter'
In januari ging de deur echter wagenwijd open voor pup Pepper. Vader, moeder en beide zoons (18 en 20) vielen als een blok voor de charmes van de Ierse setter. "Pepper is zo ontwapenend. Een echte aandacht-setter", lacht ze. Hoewel Van Zanten al bijna 25 jaar in Voorhout woont, ontdekt ze haar leefomgeving opnieuw door Pepper. "Ik leer nieuwe mensen kennen. Ontdek nieuwe wandelmogelijkheden. Maar ik zie ook hoeveel rommel er op straat ligt. Daar ben ik veel alerter op geworden vanwege Peppers veiligheid."
Dus is ook Van Zanten toegetreden tot de groep hondeneigenaren, die al het afval opruimen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>