Afbeelding
Foto: J.P.K

Eenmalig geld voor opvang wilde dieren

Algemeen

Met een krappe meerderheid heeft de gemeenteraad vorige week donderdag ingestemd om de dierenambalance en het vogelasiel voor 2019 eenmalig een extra bedrag van 4 duizend euro te geven voor de opvang van gewonde wilde dieren.

door Nico Kuyt

In de vorige gehouden gemeenteraad van 31 oktober staakten de stemmen over de door D66, PvdA, GroenLinks en het CDA ingediende motie voor de extra bijdrage en daarom moest er vorige week opnieuw over gestemd worden. Het is eigenlijk de taak van de provincie om zorg te dragen voor de wilde dieren die gewond zijn, die is er nu eenmaal verantwoordelijk voor.
De dierenambulance en het vogelasiel kampen evenwel met een tekort en vroeg de gemeente voor een extra structurele bijdrage op wat Teylingen al geeft voor de weggelopen huisdieren. De motie riep, naast het extra bedrag, wethouder Arno van Kempen op om samen met zijn collegae-wethouders in gesprek te gaan met de provincie en haar te wijzen op haar wettelijke taak. De fracties van VVD en Trilokaal waren tegen het geven van geld dat eigenlijk Zuid-Holland moet bekostigen en stemden tegen de motie. Maar met 10 stemmen waren zij vorige week in de minderheid. Met de 13 stemmen van D66, GroenLinks, ChristenUnie, CDA en PvdA werd de motie aangenomen. B&W verklaarde overigens geen problemen te hebben de motie uit te voeren.

Uit de krant