Johan Zagers kreeg uit handen van André Padrenosso het clubshirt van de Brazilianen. | Foto: PR
Johan Zagers kreeg uit handen van André Padrenosso het clubshirt van de Brazilianen. | Foto: PR

Judo2Inspire bezoekt Sportschool Kaizen

Algemeen

Vrijdag 8 november was het een bijzondere dag voor Sportschool Kaizen. Er zouden namelijk zes Braziliaanse judoka's met de groep 12 tot en met 15 jaar meetrainen in Voorhout op uitnodiging van Judo2Inspire.

'Deze Braziliaanse jongeren komen allen uit de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Omdat de keuzes daar voor kinderen wat lastiger te maken zijn dan voor kinderen hier in Nederland bestaat er een speciaal schoolprogramma voor hen. Ze krijgen daar school, voeding en sport. Bij dat stukje sport komen wij dan om de hoek kijken. Uiteraard is judo een heel belangrijk middel om kinderen weerbaarder te maken, maar ook om een beter mens te worden. Je leert immers elkaar respecteren en omgaan met verlies en je leert doorzetten. Kinderen die uitblinken in dit project krijgen een beloning in de vorm van een judo reis naar Nederland. Zo leren ze een andere cultuur, zien ze wat van de wereld en geeft dit een enorme impuls aan hun drive om te slagen in het leven.' Aldus oprichtster van Judo2Inspre Elisabeth Willibroordse.

Vereerd
Sportschool eigenaar Johan Zagers was vereerd met de komst van 6 Brazilianen en hun coach, maar zeker ook dat Elisabeth Willibroordse meekwam. 'Elisabeth is zelf oud top-sportster. Is zelfs 3de geweest op de Olympische Spelen in 2008. Zij is momenteel nauw betrokken bij de talentontwikkeling bij de judobond en is daarnaast ook een geweldig voorbeeld voor de judoënde jeugd!

De training stond onder leiding van sportschool eigenaar Johan Zagers zelf. Er werd lekker hard getraind en alle deelnemende judoka's van de sportschool zelf als de Brazilianen waren erg enthousiast. Na afloop kreeg Zagers van Willibroodse nog een groot compliment over hoe de les verlopen was en dat er zo ontzettend goed werd gewerkt. Na afloop waren er nog uiteraard de nodige foto's en kreeg Zagers uit handen van André Padrenosso het clubshirt van de Brazilianen.

Uit de krant