Project Misungwi:Kansarme boeren helpen in Tanzania | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De belangrijkste activiteit van de studenten is een duurzaam koelhuis bouwen. | Foto: PR
De belangrijkste activiteit van de studenten is een duurzaam koelhuis bouwen. | Foto: PR (Foto: )

Project Misungwi:Kansarme boeren helpen in Tanzania

Samen met twee mede studenten van de TU Delft loopt Rooderick Ciggaar, geboren en getogen in Voorhout, momenteel stage bij de non-profit organisatie YEP Tanzania. Gedurende deze Internationale stage van drie maanden lang is het doel om jonge kansarme ondernemers in Misungwi, Tanzania te coachen en helpen bij het starten van hun eigen agrarisch bedrijfje.

YEP Tanzania begeleidt deze ondernemers door het geven van trainingen, leningen maar ook het leveren van de nodige infrastructuur om een bedrijfje op te zetten. Zo is de belangrijkste activiteit van de studenten een duurzaam koelhuis bouwen, die niet werkt op elektriciteit, waar de boeren hun oogst kunnen bewaren zodat de kwaliteit en houdbaarheid van de groenten aanzienlijk worden verbeterd. Dit koelhuis gebruikt een technologie gebaseerd op een combinatie van houtskool en stromend water. De muren van het huis zullen bestaan uit houtskool waarbij vanaf de bovenkant water wordt gedruppeld. Hierdoor zal het houtskool constant drijfnat zijn en doordat het wordt blootgesteld aan droge wind en brandende zon, zal er verdamping van water plaatsvinden aan de buitenzijde van het huis. Bij de verdamping van water wordt er energie uit de omgeving opgenomen om waterdamp te worden, deze energie komt deels van de warme zon maar ook deels van warmte uit de binnenkant van het huis. Hierdoor is er warmtetransport naar de buitenkant van het huis en zal het binnen ruwweg 10 graden koeler zijn binnen dan buiten. Dit maakt een groot verschil in het bewaren van groenten in gebieden waar geen elektriciteit beschikbaar is. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de jonge ondernemers genoeg inkomen krijgen om zichzelf en hun families te onderhouden. Op de lange termijn zal dit er ook voor zorgen dat de efficiëntie en productiecapaciteit van agrarische producten in Tanzania aanzienlijk wordt verbeterd. De kennis van de TU Delft maar ook vooral de jarenlange werkervaring in de bollenkassen van Voorhout helpen enorm bij het realiseren van dit project omdat Nederland een wereldwijde koploper is op het gebied van landbouw. Om dit koelhuis te realiseren zijn de studenten echter nog steeds druk bezig met het ophalen van de nodige financiële middelen. Zo hebben ze onder andere een crowdfund opgezet, maar ook instituten, banken, en ambassades aangeschreven voor sponsoring. Helaas is dit tot nog toe niet genoeg om het hele project te financieren. Dus mocht u een bijdrage willen leveren zou dat enorm helpen om ons doel te bereiken en een goed vooruitzicht te bieden aan de lokale boeren!

De crowdfund kunt u vinden in de volgende link: https://www.gofundme.com/f/help-young-entrepreneurs-to-achieve-their-dream, voor meer informatie of vragen over de crowdfund kunt u ook mailen naar rooderickciggaar@hotmail.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>