Groene aanjagers: Groen en Doen markt in Sassenheim | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:

Groene aanjagers: Groen en Doen markt in Sassenheim

In de serie Groene Aanjagers gaan we voor het project 'Groen Dichterbij Teylingen', een samenwerking tussen IVN Natuureducatie en de gemeente, op zoek naar de groene kracht van Teylingen.

Dit is alweer het laatste artikel in de serie Groene Aanjagers van Teylingen. Kun je nou geen genoeg krijgen van deze inspirerende verhalen? Kom dan naar de Groen en Doen markt op zaterdag 30 november in de bibliotheek in Sassenheim! Een inspirerende markt over mens en natuur, duurzaamheid en groen. De afgelopen maand stond de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van duurzaamheid en groen. Ieder jaar wordt tijdens Nederland Leest een boekje uitgedeeld en staan alle activiteiten in het thema van dat boekje. Dit jaar is dat 'Winterbloei' van Jan Wolkers en gaat het gesprek over "Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?".

Aanhaken
Brigitte Kerkhoven is samen met Marjo van Puijenbroek van Groen Dichterbij Teylingen aan de slag gegaan om een mooi programma samen te stellen voor deze duurzame maand. Brigitte vertelt: "Tijdens het bedenken van het programma viel het op hoeveel er in Teylingen eigenlijk al gedaan wordt op dit gebied. We hebben met de activiteiten dus vooral aangehaakt op wat er al was." En dat bleek een succes! Bijna alle activiteiten zaten helemaal vol. Zo werd er bijvoorbeeld een literaire wandeling georganiseerd op het landgoed van Huys te Warmond, een workshop wintertuinieren, een fotowedstrijd in het thema van het Jan Wolkers en een workshop over lokaal, seizoensgebonden en duurzaam eten. Brigitte laat weten dat ze het geweldig vond om te zien hoe de bezoekers konden genieten van bijvoorbeeld de wandeling.

Ontmoet de aanjagers!
Als klap op de vuurpijl wordt als afsluiter van deze maand de Groen en Doen markt georganiseerd. Hier zijn ook de mensen achter de eerdere verhalen van deze serie Groene Aanjagers aanwezig, zoals BuurNatuur uit Voorhout en de buren van het adoptiegroen aan de Frederik Koolhovenstraat in Sassenheim. Een mooie gelegenheid dus om deze groene aanjagers zelf te ontmoeten. Misschien lijkt het je leuk om ook zelf een buurttuin te beginnen of een stukje groen van de gemeente te adopteren? Zij kunnen je daar alles over vertellen en ervaringen met je delen!

Duurzame deelnemers
Op de markt zijn nog meer inspirerende duurzame deelnemers te vinden, onder andere De Groene Uitdaging, een platform voor duurzame initiatieven uit de regio over wat je kunt doen om je huis, je tuin of je buurt een stukje duurzamer te maken. Ook Bollenstreekhout is aanwezig om te laten zien hoe je van gekapte bomen uit onze eigen streek mooie hoogwaardige producten kan maken. Iedere drie kwartier zal er dan ook een gratis loting zijn, waar je een vogelhuisje of insectenhotel van Bollenstreekhout kunt winnen. De Vrienden van het Overbosch staan paraat om je te vertellen over het prachtige Overbosch. Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn laat zien wat zij allemaal doen en bij de dames van To-Maat en de zelfoogsttuin Elsgeesterhof leer je alles over duurzaam eten. De Energiecoaches en de Klimaatcoaches zijn er om je op weg te helpen om zelf een stukje duurzamer te leven. En de kids kunnen aan de slag met het maken van bladerbeesten. Genoeg te doen, dus kom ook en laat je inspireren!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>