Fietsmaatjes en deelnemers fietsend over Koudenhoorn in Warmond. Initiatiefnemer Jan Burgmeijer vergezeld Koning Willem-Alexander op de fiets. Foto: Piet de Boer)
Fietsmaatjes en deelnemers fietsend over Koudenhoorn in Warmond. Initiatiefnemer Jan Burgmeijer vergezeld Koning Willem-Alexander op de fiets. Foto: Piet de Boer) Foto: Piet de Boer

Koning op Koudenhoorn voor Fietsmaatjes

Algemeen Warmond

Warmond • Koning Willem-Alexander heeft op donderdag 28 november Koudenhoorn bezocht om van de deelnemers, de maatjes, maar ook het gemeentebestuur en de burgemeester te horen wat Fietsmaatjes voor hen betekent. De koning sprak zijn waardering en bewondering uit over het werk van Fietsmaatjes.

De beschermheer van het Oranjefonds sprak met de initiatiefnemers: Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer uit Warmond. Fietsmaatjes is er voor mensen die minder mobiel zijn en weinig buiten komen. Zij kunnen met een vrijwilliger (maatje) samen gaan fietsen. Een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn of een beperking hebben opgelopen. ''Je voelt je weer vrij'', zegt de 95 jarige Johan Waanders. ''Je krijgt weer energie.''

Het Warmondse initiatief, met op dit moment achttien gemeentelijke projecten, wordt landelijk uitgerold. Het Oranjefonds steunt deze landelijke ambitie. In totaal moeten er in de toekomst  zestig lokale initiatieven en stichtingen komen.

Uit de krant