Kansen onbenut aan de kant van Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte heeft de thuiswedstrijd tegen BFC verloren met 28-31.

De bezoekers uit Beek hadden een flinke reistijd in de benen, en Foreholte wilde daar gebruik van maken. Die opzet leek te lukken, maar het kostte ook veel energie. Naast de vele kansen was Foreholte net als vorige week niet echt gelukkig in het verzilveren van de mooie uitgespeelde aanvallen. Zeven keer werd de paal of lat geraakt. In tegenstelling tot vorige week had Foreholte op dat moment nog wel veel grip op de aanval van BFC. Hard werken en geconcentreerd blijven in de dekking zorgde voor veelvuldig in balbezit komen en een zes punten voorsprong was daar het resultaat van. In het vervolg zakte de concentratie en de scherpte in de aanval weg. Meer balverlies en wat slechter schieten werd door BFC afgestraft, die hun eigen spel bleven spelen. Foreholte ging wel de rust in met nog steeds drie punten voorsprong.

BFC zakte na rust terug van een 5–1 dekking naar de 6-0 en dat werd een probleem voor Forholte Verdedigend kreeg Foreholte geen grip meer op de aanval van BFC en de eigen aanval liep niet meer zoals in het begin. Foreholte kwam nog terug tot één punt. Ook toen op het beslissende moment konden ze niet langszij komen en door forceren en balverlies waren de laatste aanvallen voor BFC.