HVV bezorgt Foreholte vijfde nederlaag

Sport Voorhout

Voorhout • HVV toonde zich op zondag 1 december de meerdere van Foreholte. Naar het aantal gemiste kansen door HVV kwamen de Voorhouters nog goed weg met de 2-0 nederlaag.

Van tevoren was duidelijk dat de abominabele grasmat een factor van betekenis zou zijn voor de wedstrijd. Tekenend voor de Haagse superioriteit was het feit dat juist de HVV'ers juist wel binnen deze omstandigheden tot meer dan redelijk voetbal konden komen en daarbij hun Voorhoutse opponenten vaak te kijk wisten te zetten. Een andere factor bleek onverwacht scheidsrechter Lochtenberg. Hij wilde deze middag wel heel erg duidelijk maken dat hij weliswaar ook uit de gemeente Teylingen kwam, maar dat niemand daar een conclusie aan mocht verbinden. Meteen al in de eerste minuut besloot hij een cadeau uit te delen. Foreholte was nog maar net bekomen van een weergaloze actie van de jonge Boris Gorlee die vanaf de linkerkant binnendoor bij Joost van Dam was gegaan om vervolgens met zijn schot de paal te raken, luttele seconden later floot Lochtenberg voor strafschop tot verbijstering van iedereen, nadat Tjeerd van der Zwaan in aanraking was gekomen met zijn directe tegenstander. De op het middenveld excellerende Joppe van der Bruggen pakte het arbitrale cadeau stoïcijns uit (1-0). Opnieuw kon de hele voorbereiding van trainer Bloemheuvel in de prullenbak, want de klok stond op één minuut en Foreholte stond alweer achter.

HVV bovenliggende partij

Voorbereiding, dan wel scheidsrechter, ten spijt, HVV toonde zich met de in de hoofdmacht doorgebroken jongelingen Joppe Dekker, Boris Gorlee en Juriaan van Wijngaarden de absoluut bovenliggende partij. Ondersteund door de gevestigde orde bij de geelzwarte formatie kwamen er kansen om de score te verhogen. De ploeg speelde zelfbewust en met overtuiging. Eerst was het Gorlee die vrijgespeeld op de 16 meterlijn de bal hard overschoot. Op het half uur moest keeper Matthijs Guijt door een directe corner van Joppe van der Bruggen snel naar de korte hoek om de bal nog te keren. Twee minuten later was het opnieuw Guijt, die Joppe Dekker van scoren kon afhouden na een voorzet van Tommie Steens. Vlak voor rust verhoogde Joppe van der Bruggen toch nog de score toen hij na een lange aanval diagonaal de uiterste hoek wist te vinden (2 -0). De uitblinkende Dekker ontsnapte vlak voor rust aan een donkergele kaart toen hij directe tegenstander Guido Drewes na een veel te late sliding van het veld gedragen zag worden. De enige die het niet gezien had floot na het invallen van Wytse Ligtvoet voor de rust.

Geen gevaar

De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Trainer Bloemheuvel wisselde Jelle Veenvliet in de wedstrijd voor Joost van Dam en Sten Admiraal voor Stan Spies. Met Admiraal kwam er wel meer voetbal in het Voorhoutse team en het eerste schot op het doel van keeper Daniël Voskamp. Joppe Dekker miste nog een opgelegde kans door de bal na een voorzet van opnieuw Steens naast de paal te schuiven, maar aan het eind was de conclusie dat in negentig minuten voetbal het HVV-doel geen enkele keer ook maar enigszins in gevaar was geweest, terwijl de Voorhouters met twee tegendoelpunten de handen mochten dichtknijpen. Nog eenmaal wist de arbiter de hoofdrol naar zich toe te trekken door Sebastiaan Bloemendaal met direct rood van het veld te sturen. Opnieuw verwondering alom, maar dat alles nam niet weg dat er op de HVV-overwinning helemaal niets was af te dingen.