Logo deteylinger.nl
Wethouder Marlies Volten verrast het echtpaar Handgraaf met een gemeentelijke onderscheiding. | Foto: Piet de Boer
Wethouder Marlies Volten verrast het echtpaar Handgraaf met een gemeentelijke onderscheiding. | Foto: Piet de Boer (Foto: Piet de Boer)
Voorhout

Zilveren Barensteel voor'twee supersterke krachten'

Voorhout • Corine en Edwin Handgraaf doen bijna een kwart eeuw vrijwilligerswerk voor de Oranje Vereniging Voorhout (OVV). De laatste giga-klus van het echtpaar is het digitaliseren van de administratie. Het nuchtere tweetal werd aangenaam verrast door de blijk van waardering van de gemeente Teylingen tijdens de medewerkersavond van de OVV in Cheers. Bij het opspelden van de Zilveren Barensteel kwamen de emoties toch los bij deze harde werkers op de achtergrond.

Door Piet de Boer

Wethouder Marlies Volten sprak de echtelieden toe. Het is uitzonderlijk dat zowel man als vrouw deze onderscheiding allebei krijgen opgespeld. Edwin en Corine zijn al 23 jaar actieve vrijwilligers bij de Oranje Vereniging. Dat is bij elkaar 46 jaar, roept een van de vrijwilligers in de overvolle zaal bij Cheers. Edwin (51) is bestuurslid (tweede penningmeester) en lid van de kermiscommissie. Corine (49) verricht al 23 jaar hand- en spandiensten, beheert de financiële administratie en actualiseert samen met Edwin de donateursgegevens. Dat zijn 3000 namen en adressen. ''Een echt familiebedrijf'', zo karakteriseerde de wethouder de samenwerking.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 4 december.

Meer berichten