Logo deteylinger.nl
Naomi Hoogervorst (Foreholte) is een van de elf Teylingse sportsters die fotograaf Rene van Dam voor zijn lens heeft gehad. | Foto: pr./René van Dam
Naomi Hoogervorst (Foreholte) is een van de elf Teylingse sportsters die fotograaf Rene van Dam voor zijn lens heeft gehad. | Foto: pr./René van Dam (Foto: pr./Rene van Dam)
Voorhout

Powervrouwen en veteranen in beeld in het Bestuurscentrum

Voorhout • In het Bestuurscentrum in Voorhout waren het afgelopen jaar diverse exposities. Op dit moment zijn de prachtige sportfoto's van sportfotograaf René van Dam te bewonderen en liggen gedichten en het Veteranenboek Teylingen van auteur Joep Derksen in de vitrinekasten.

René van Dam portretteerde op zijn eigen wijze elf vrouwelijke sporters uit Teylingen. De gemeente scoort altijd hoog op het gebied van sport en René merkte dat de vrouwelijke sporters hier een groot aandeel in hebben. Kom kijken naar de foto's van korfbalster Jet Hendriks, handbalster Naomi Hoogervorst (Foreholte) en Iris van Rijn (VCS) en nog acht andere topsportvrouwen uit Teylingen.

Veteranen Teylingen en gedichten

Met het werk van Derksen is er voor het eerst een 'levende expositie': iedere dag wordt een pagina in het Veteranenboek Teylingen omgeslagen. Het werk van Joep is tentoongesteld in de vitrinekasten in het bestuurscentrum. Naast een bredere variatie aan gedichten, ziet u een selectie van de boeken die door Derksen zijn geschreven.
 

De expositie is nog tot 13 december te zien.

Meer berichten