Kinderen proberen de code van de AtlantikWall te kraken. | Foto: pr.
Kinderen proberen de code van de AtlantikWall te kraken. | Foto: pr. Foto: pr.

Inbreken in de bibliotheek

Activiteiten Sassenheim

Sassenheim • Kinderen vanaf acht jaar kunnen in de kerstvakantie weer een spannend spel spelen in de bibliotheek. Er zijn maar liefst die break-in boxen, in de vestigingen Lisse, Sassenheim en Noordwijk. Probeer de code te kragen van de break-in box Archeologie, Landschappen of AtlanikWall.

Een break-in box is een soort omgekeerde escape room: deelnemers moeten er namelijk niet úit maar ín zien te komen. En dat kan door het oplossen van een reeks vraagstukken. Via een aantal puzzels moeten ze een kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden.

De break-in box is geschikt voor zowel een groep kinderen als een groep waar de kinderen hulp krijgen van volwassenen. Een groep bestaat uit minimaal twee en maximaal zes deelnemers. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Kaartjes

Meedoen kan tussen 21 december en 4 januari. Leden van de bibliotheek betalen 1,50 euro, niet leden betalen 2,50 euro. Meer informatie en kaartjes zijn verkrijgbaar op www.bibliotheekbollenstreek.nl of ga naar een van de vestigingen in de Duin- en Bollenstreek.

Uit de krant