Naomi Hoogervorst.
Naomi Hoogervorst. Foto: pr.

Foreholte wint na sterke tweede helft bij De Tukkers

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte moest er even voor reizen, maar in Albergen won de Voorhoutse ploeg met 27-34 van De Tukkers.

Na een rit van 187 kilometer kon Foreholte aan de bak. De eerste helft ging gelijk op. De Tukkers waren niet uit hun spel te krijgen. Het missen van vijf open Voorhoutse kansen in de eerste tien minuten hielp daar niet bij. De Tukkers zag zelfs kans om op voorsprong te komen met drie punten. Vrij snel na de time-out liep Foreholte weer in en werd er met scherp geschoten. Na de ruststand van 14-13 voor De Tukkers, was het compleet anders. Aan de kant van Foreholte werden kansen afgemaakt en verdedigend ging het potdicht. De in de rust gemaakte afspraken liepen als een speer en er werd veel bewogen. De passeerbewegingen werden explosief. Ook werd er meer afstand gehouden van de dekking waardoor meer ruimte ontstond aan de cirkel. Er was meer lef in de aanval en na het uitdekken van de rechtshandige schutter van De Tukkers viel de dreiging weg bij de thuisploeg. De dekking van Foreholte stond als een huis en vanuit deze muur kon de bal snel opgebracht worden om de voorsprong te vergroten naar de winst van 27-34.