The Bassets verslikt zich bijna in Utrecht

Sassenheim • De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar voor de rugbyers van The Bassets zou in Utrecht zijn, maar door de extreme weersomstandigheden en de belabberde gesteldheid van het speelveld werd deze wedstrijd in Sassenheim afgewerkt, want daar was het kunstgrasveld wel prima bespeelbaar.

Dit vroege kerstcadeautje kon The Bassets prima gebruiken. Laagvlieger URC moest eenvoudig aan de zegekar te binden zijn. Alleen zo eenvoudig ging dat allemaal niet. Het water kwam met bakken uit de hemel en een straffe zuidwester zorgde ervoor dat de bal een eigen leven ging leiden. Het normaal goede en verzorgde spel van The Bassets was in geen velden of wegen terug te zien, dit zag URC ook en met een snelle aanval scoorde zij zelfs de 0-5. Met meer geluk dan wijsheid kregen de Sassenheimers ook punten op het scorebord en met 12-10 als minimale voorsprong, werd de rust bereikt. Zo kon de wedstrijd toch nog alle kanten op, dus ook de verkeerde. Gelukkig voor The Bassets-supporters stonden er in de tweede helft spelers op met individuele kwaliteiten en bleken zij de sleutel voor succes. Het verdiende niet helemaal de schoonheidsprijs en alles bleef rommelig, maar eind tweede helft was URC echt verslagen. Met een einduitslag van 33-15 konden de tot het bot toe verkleumde spelers en de blauwbekkende supporters eindelijk naar binnen om de overwinning te vieren.

Met deze overwinning op zak is The Bassets gestegen naar de vijfde plaats in de landelijke Ereklasse en daar blijft zij zeker tot na de feestdagen staan. The Bassets speelt op 11 januari 2020 de thuiswedstrijd tegen de studenten van Ascrum uit Amsterdam.