Foreholte gaat met negatieve balans de winterstop in

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte verloor z'n laatste wedstrijd voor de winterstop en wist daarmee de balans van de tot nu toe gespeelde wedstrijden geen positieve doorslag te geven. Na een flitsende start met vier overwinningen voegden de Voorhouters daar vorige week nog ;e;en winstpartij aan toe. Eerder werd het tegen ASC een gelijkspel, maar OLIVEO zette deze zondag de teller op zes nederlagen.

Dat Foreholte het lastig zou krijgen in Pijnacker tegen de nummer drie in de stand van de 2e klasse C was van te voren wel duidelijk. Toch had de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel met enig fortuin nog wel een punt vanuit de Groene Wijdte kunnen meenemen.

Met O19-speler Lars Berg in de basis startte Foreholte op een winderig sportpark met die zelfde wind strak in de rug. Het was juist Berg die als eerste scoorde, maar wel een gele kaart na een stevig duel op het middenveld. Na een kwartier was er plotseling de eerste mogelijkheid voor Ivo Smits. Zijn inzet werd gekeerd tot een corner. Vanuit die situatie krulde Sten Admiraal de bal weergaloos op de verre kruising, waarna de bal terugsprong in het veld. In de 20e minuut kwam OLIVEO op voorsprong toen een vrije trap vanaf de linkerkant loepzuiver op het hoofd van middenvelder Guy Lescuere werd gelegd en deze op zijn beurt keeper Matthijs Guijt kansloos liet (1-0). Nog voor het half uur vergrootte de thuisploeg de score. De mee naar voren gekomen Tjeerd van der Zwaan had maar net zijn kopkans verloren zien gaan toen de voortdurend gevaarlijke aanvaller Pjer Bom zich op de 16 meterlijn vrij kapte en hard diagonaal het net wist te vinden (2-0). Foreholte leek rap naar een grotere nederlaag gespeeld te worden toen bij een uitval Toni Arroyo de stand verkleinde door keeper Peter Paul Rotte met een schuiver te verslaan (2-1). Scheidsrechter Pille moest de OLIVEO-grensrechter nog wel even overtuigen van zijn visie op wel of niet buitenspel, maar de aansluitingstreffer stond op het bord.

Kans op de gelijkmaker

Na rust ontwikkelde zich een spannende wedstrijd waarbij OLIVEO wel een klein overwicht had, maar Foreholte de gehele tijd loerde op een beter resultaat. Invaller Jelle Geerlings had meer kunnen doen met een geboden kopkans, maar dat zelfde gold voor spits Tim van Rheenen die recht in de handen van Guijt kopte. Even later bracht die zelfde Guijt redding ten opzichte van de doorgebroken Bob Ruigrok. In het laatste kwartier liet Foreholte alle schroom varen en drukte OLIVEO terug in de verdediging. Tom Noordermeer kwam voor Ivo Smits. De ploeg uit Pijnacker liet het zich aanleunen en gokte verder op de uitval om de overwinning eventueel veilig te stellen. Slechts eenmaal kreeg Foreholte de kans op de gelijkmaker maar centrale verdediger Boyd Slobbe schoot in de scrimmage de bal naast in plaats van in het OLIVEO-doel. Vijf minuten later floot scheidsrechter Pille de laatste competitiewedstrijd van dit decennium naar het verleden en stuurde daarmee de roodwitte formatie met een nederlaag terug richting de Bollenstreek.