| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen verspeelt twee keer voorsprong tegen DOSR

Sassenheim • Het kalenderjaar 2019 van Teylingen werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen laagvlieger DOSR. Een teleurstellend resultaat, mede omdat Teylingen twee keer een voorsprong verspeelde. In de laatste vijf competitiewedstrijden wisten de Sassenheimers niet meer te winnen en dat levert een tiende plaats op in de Tweede Klasse met dertien punten uit twaalf wedstrijden.

Teylingen begon het treffen met DOSR goed en scherp. Middels een snelle counter na een corner van DOSR, kwam de bal aan de rechterkant van het veld terecht bij buitenspeler Tim Gorter. Hij had een goede voorzet in huis op het hoofd van spits Sepehr Safi en hij kopte vervolgens goed binnen. Ook in de fase hierna was Teylingen de betere ploeg zonder hierbij het rendement te vergroten. De wind speelde gistermiddag een grote rol, Teylingen had hem tegen in de eerste helft en werd goed vastgezet door DOSR. Opbouwen maakte het hierbij lastig, waardoor de lange bal gehanteerd moest worden. De tweede bal was veelal voor DOSR waardoor zij de overhand hadden tot de rust en zichzelf beloond zagen in de 45e minuut dankzij Sven Hoogervorst uit een vrije trap.

Winst lijkt binnen

In het tweede bedrijf vergat Teylingen goed positiespel te spelen met de wind mee. Een aantal cross ballen verdwenen met grote snelheid achter de achterlijn waardoor DOSR lange tijd niet in de problemen kwam. Tot de 81ste minuut, een fantastische aangesneden corner van Niels Rodenburg werd tot doelpunt gepromoveerd door rechtsback Jelle Vooijs. De zo broodnodige drie punten leken binnen. Leek, want doelman Wessel Zonjee maaide vol over de bal heen in de 89ste minuut waardoor Joey van der Geest van DOSR alsnog een punt mee kon nemen naar Roelofarendsveen. Voor een leeg doel kon hij gemakkelijk zijn team aan een gelijkspel helpen.

Derby

Middenvelder Dani Hoogkamer zag een wisselvallig Teylingen: "We hebben gewoon weinig aan dit gelijkspel. Twee keer geven we de voorsprong onnodig weg en dat is gewoon balen. Het is lekker dat het nu even winterstop is, zodat we na de winter de draad weer kunnen oppakken. We beginnen direct met een derby eind januari en daar heb ik erg veel zin in".

De eerste wedstrijd in 2020, op zondag 26 januari, is inderdaad direct een derby. Op bezoek bij Foreholte probeert Teylingen dan een nieuwe frisse start te maken in de race om een mooie positie in de middenmoot te vergaren.

9. 1-0, Sepehr Safi, 45. 1-1, Sven Hoogervorst, 81. 2-1, Jelle Vooijs, 89. 2-2, Joey van der Geest

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Rodenburg, Dofferhoff; el Kourami (86. Bemelman), van der Zon (34. Driessen), Hoogkamer; Gorter (74. Witkamp), Safi en de Ridder.