Yves Vergeer eindigt met twee medailles op het NK afstanden voor Junioren.
Yves Vergeer eindigt met twee medailles op het NK afstanden voor Junioren. Foto: pr./Arjen Vervoort

Zilver en brons voor Yves Vergeer bij NK afstanden voor Junioren

Sport Warmond

Warmond • De schaatsers van de Warmondse IJsclub hebben weer een volle wedstrijdweek achter de rug. Woensdag 11 december werd er gestreden in het districtskampioenschap, afgelopen weekend stonden de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren op het programma en waren de marathonschaatsers actief in Utrecht voor de landelijke marathoncompetitie.

Bij het NK afstanden voor Junioren in Alkmaar behaalde Yves Vergeer een zilveren en een bronzen medaille. Zaterdag was een 4:00.86 goed voor brons op de 3000 meter, de dag erop volgde een zilveren medaille voor de Voorhoutse A-junior. Met een tijd van 6:48.14 hoefde Vergeer alleen Ivar Immerzeel, die het baanrecord verbrak, voor te laten gaan. Okke Mouwen eindigde op het NK voor Junioren B als tiende op de 3000 meter. Remco Langemaire eindigde bij het NK sprint voor met een twaalfde, veertiende en twee vijftiende plekken buiten de prijzen.

Patricia Koot plaatst zich voor schaatsinterland

Patricia Koot heeft zich op zaterdag in Alkmaar tijdens de selectiewedstrijd geplaatst voor de schaatsinterland waar Nederland het volgende week in het Duitse Inzell zal opnemen tegen het gastland en Noorwegen. Koot eindigde als tweede in een eindklassement over 500 en 1000 meter na op beide afstanden ook als tweede te zijn geëindigd. Op de 500 meter was ze goed voor 43.09, na afloop van de 1000 meter stond 1:28.25 op het bord. De Noors-Duits-Nederlandse landenwedstrijd staat 21 en 22 december op het programma.

Acht districtsmedailles voor de WIJC

Woensdag 11 december werden de distritskampioenschappen afstanden verreden in Heerenveen. Op het snelle ijs van Thialf kwam de Warmondse ijsclub met acht medailles thuis. Sosha Zuiderduin werd districtskampioen op de 500 meter voor Junioren A, zij behaalde ook zilver op de 1500 meter. Zilver was er voor Tom Leltz op de 500 meter de Heren Junioren A, Leltz haalde daarnaast brons binnen op de 1500 meter. Ook Joost Blonk (500 meter Junioren B), Avery Heemskerk (500 meter Junioren B) en Rianne Koot (500 meter en 1500 meter Junioren A) waren goed voor brons.

Vierde plaats voor Leander van der Geest, Tom Leltz maakt landelijk marathondebuut

In Utrecht werd zaterdag de zevende wedstrijd in de landelijke marathonschaatscompetitie verreden. Deze keer stond de competitie ook open voor de best presterende schaatsers uit de regionale competities net onder het landelijke niveau. Tom Leltz maakte hierdoor zijn landelijke debuut in het marathonpeloton. De Voorhouter slaagde er bij de beloften in de wedstrijd uit te rijden en finishte in het peloton als 45e. De pelotonsprint om de negende plaats werd gewonnen door Warmonder Kees Heemskerk. Plaats- en clubgenoot Leander van der Geest maakte onderdeel uit van de kopgroep en greep met een vierde plaats net naast zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

Bij de vrouwen moest Sassenheimer Iris van der Stelt genoegen nemen met de vijfde plaatsen en behaalde Anne Leltz op een twaalfde plaats haar beste klassering van het seizoen. Ook Loesanne en Lisa van der Geest finishten de wedstrijden als 21e en 52e.