Voor de tweede keer organiseren de kerken een sfeervolle kerstwandeling in het park. | Foto: pr.
Voor de tweede keer organiseren de kerken een sfeervolle kerstwandeling in het park. | Foto: pr. Foto: pr./Jan Luijk

Kerstwandelingen in Sassenheim en Warmond

Activiteiten Teylingen

Sassenheim • De gezamenlijke kerken van Sassenheim organiseren op zaterdag 21 december voor de tweede keer een kerstwandeling in samenwerking met Park Rusthoff, Oranjevereniging Sassenheim en waterscouting Tjarda. Op zondag 22 december is de kerstwandeling in Warmond.

Sassenheim

Wandelaars gaan ruim 2000 jaar terug in de tijd naar het land Israël en wandelen van Nazareth naar Bethlehem. Onderweg beleven zij het kerstverhaal en ontmoeten ze Jozef en Maria, bij een kampvuur zien ze de herders met de schapen, Herodes is in zijn paleis met de drie wijzen en een Engelenkoor zingt. Bij de herberg is het erg druk en gezellig, bezoekers kunnen daar even opwarmen en krijgt chocomel of limonade te drinken. Het Sassennest is ook geopend voor koffie en thee. Romeinse wachters zorgen er in het prachtig verlichte park voor dat deelnemers de goede weg volgen. Aan het einde van de wandeling, als de ster goed is gevolgd, staat de stal met Maria en Jozef en hun kindje Jezus. De organisatie van de kerstwandeling kan dankzij een financiële bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen de spelers bij de tafereeltjes van gepaste kledij en attributen voorzien.

De start is bij de hoofdingang van park Rusthoff aan de Hoofdstraat (hoek J.P.Gouverneurlaan). Tussen 17.00 en 19.00 uur kan er iedere vijf minuten een groep deelnemers beginnen met de wandeling. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat ze misschien wel even moet wachten voordat ze kunnen starten.

De toegang tot dit evenement is gratis, aan het einde van de wandeling zal een bijdrage gevraagd worden voor een goed doel.

Meedoen aan de kerstwandeling is op eigen risico. In verband met de voorbereidingen van deze kerstwandeling zal het Park Rusthoff deze dag vanaf 12.00 gesloten zijn.

Op zoek naar de kerststal in Warmond

Wandel op zondag 22 december door Warmond op zoek naar de kerststal. De kerstwandeling start met het begin van het kerstverhaal over de geboorte van Jezus bij de Protestantse Kerk in Warmond. Er zijn drie starttijden: om 17.00, 17.30 en 18.00 uur.

Een pad van lichtjes brengt de wandelaars bij de herders in het park. Vandaar uit gaan zij op zoek naar de drie koningen en de herbergier. De engelen zingen de mensen tegemoet en wijzen hen de weg naar de stal waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus verblijven, omringd door koeien en schapen. Kinderen mogen hun eigen lampionnen meenemen om voor nog wat extra sfeer te zorgen.

De organisatie is ook dit jaar in handen van de Parochiekern St Matthias, de Protestantse Gemeente Warmond en Kaleb, kerk in Teylingen. Deelname is gratis. Het is mogelijk om aan te melden voor de wandeling via www.pgwarmond.nl of mail naar kerstwandeling@pgwarmond.nl.

Uit de krant