Vocaal ensemble Caprice brengt een klassiek kerstprogramma ten gehore in de Dorpskerk. | Foto: pr.
Vocaal ensemble Caprice brengt een klassiek kerstprogramma ten gehore in de Dorpskerk. | Foto: pr. Foto: pr.

Kerstmis met Caprice in de Dorpskerk

Activiteiten Sassenheim

Sassenheim • Vocaal ensemble Caprice geeft op vrijdag 20 december om 20.00 uur een kerstconcert in de Dorpskerk. Samen met haar gastmuzikanten willen de vier zangeressen het publiek meenemen in de kerstsfeer.

A capella ensemble Caprice is ontstaan uit voormalig kinderkoor de Lenteklokjes, en verzorgt sinds haar oprichting optredens binnen en buiten de regio.

Tijdens dit concert zal Caprice een klassiek kerstprogramma ten gehore brengen in samenwerking met gastmuzikanten uit de top van de klassieke muziekwereld. Mezzosopraan Virpi Räisänen is een geboren Finse maar woont in Nederland. Ze is haar carrière begonnen als concertvioliste, maar is nu al vele jaren een veelgevraagde opera- en concertzangeres op internationale podia. Van La Scala in Milaan en de Staatsoper in Berlijn tot de Nederlandse Opera en het Amsterdams Concertgebouw. Ze coacht vocaal ensemble Caprice sinds diens oprichting in 2017. Barokvioliste Tuuli Korte en tenor Jonatan Repokari komen beiden ook uit Finland. Zij studeren aan het prestigieuze Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Organist Ere Lievonen begon zijn muziekstudies in Finland en sloot ze af in Nederland, waar hij sinds 1997 woont. Hij is specialist op klavecimbel, fortepiano, piano en orgel. Hij geeft regelmatig orgelconcerten door heel Nederland en is als kamermusicus, solist en componist internationaal bekend.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.45 uur. De toegang bedraagt 10 euro, kaarten zijn vooraf te bestellen via vecaprice@hotmail.com of verkrijgbaar aan de deur.

Uit de krant