Met het uitspreken van de belofte is Jan Kuipers nu burgerraadslid voor de PvdA.
Met het uitspreken van de belofte is Jan Kuipers nu burgerraadslid voor de PvdA. Foto: Nico Kuyt

Jan Kuipers nieuw burgerraadslid voor PvdA

Politiek Teylingen

Teylingen • De PvdA heeft een nieuw burgerraadslid om de fractie tijdens raadscommissies te vertegenwoordigen. Op 19 december werd Jan Kuipers ten overstaande van de gemeenteraad geïnstalleerd.

Door Nico Kuyt

Tot 26 september was Paul Witteman burgerraadslid voor de PvdA. Een burgerraadslid zit niet aan de tafel van de gemeenteraad die de besluiten nemen, maar wel bij de raadscommissies die de zaken inhoudelijk voorbespreken. Witteman is inmiddels raadslid geworden nadat Joost van Doesburg vanwege drukke werkzaamheden het Teylingse politieke toneel verliet. De partij moest de lege plek van burgerraadslid weer invullen en bracht Jan Kuipers naar voren. De Voorhouter heeft zijn hele leven gewerkt in het basisonderwijs en was vanaf 1977 directeur van De Giraf in Hillegom.

Na het afleggen van de belofte in de afgelopen raadsvergadering is hij nu officieel in functie en daarmee is het politieke team van de PvdA weer compleet. Er is overigens geen raadsperiode in de gemeente Teylingen geweest waar onder de fracties zoveel leden politiek Teylingen verlieten, op stand-by kwamen te staan of wethouder werden en er installaties van nieuwelingen moesten plaatsvinden.

Uit de krant