John van Santen, als opvolger van de culturele estafette, opent de raadsvergadering met een muzikale en gesproken ludieke noot.
John van Santen, als opvolger van de culturele estafette, opent de raadsvergadering met een muzikale en gesproken ludieke noot. Foto: Nico Kuyt

Theater van Santen nieuwe drager culturele estafette

Politiek Teylingen

Teylingen • Het is inmiddels een begrip. De culturele estafette waarbij het stokje vooraf aan de raadsvergadering wordt overgedragen aan een ander. En ditmaal gaf Bea Knijf het stokje over aan John van Santen van Theater van Santen uit Sassenheim.

Door Nico Kuyt

Het jeugdtheater maakt en speelt vanaf 1994 interactieve muziektheatervoorstellingen voor kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar. Het speelt door het hele land in (openlucht)theaters, op scholen, in bibliotheken, buurt- en dorpshuizen, wijkgebouwen en verder overal waar mogelijk en met eigen lesmateriaal. In de raadsvergadering van 19 december gaf de edelsmid Bea Knijf het culturele stokje door aan Van Santen. Hij kwam met zijn saxofoon de raadsleden verrukken. Hij kreeg van Knijf een medaille opgespeld, gesmeed uit een voormalig kwartje. Een oeuvre van 25 jaar met gespeelde imperfectie en met lovend resultaat.

Uit de krant