Barbara Brouwer scoort zeven keer en is daarmee topscoorder.
Barbara Brouwer scoort zeven keer en is daarmee topscoorder. Foto: pr./René van Dam

TOP start nieuwe jaar met winst op hekkensluiter

Sport Sassenheim

Sassenheim • In een wedstrijd met veel doelpunten is TOP/SolarCompleet 2020 goed begonnen. In de wedstrijd tegen het gepromoveerde Tempo/Klaverbladverzekeringen was er alleen bij 2-2 een gelijke stand. TOP scoorde gemakkelijk, maar kreeg de doelpunten ook (te) gemakkelijk tegen. Daardoor was de voorsprong in de eerste helft niet groter dan vier doelpunten. In een wedstrijd waarin alle basisspelers en invallers tot scoren kwamen maakten de TOP-dames het verschil, want met negentien doelpunten hadden zij het grootste aandeel in de overwinning.

Bij TOP ontbrak Celeste Split vanwege een blessure. Nick Pikaar was er na een afwezigheid van drie weken weer bij, maar startte op de bank. Jet Hendriks vormde deze wedstrijd een koppel met Barbara Brouwer en deze tandem liep vanaf de eerste minuut heel goed. Hendriks begon zeer voortvarend met twee rake schoten. Ook na doelpunt nummer drie en vier daarna stond zij nog op een 100% score. Brouwer groeide in de wedstrijd en was vooral in de tweede helft met vijf doelpunten moeilijk te stoppen. Zij werd uiteindelijk topscorer met zeven goals. Vakgenoten Frank Mostard en Paul Anholts waren vooral belangrijk in hun steunende rol, waarbij Mostard heerste in de rebound. In het andere vak ging Roos Verheugt van start in de basis, samen met Sanne Jousma, Mick Snel en Tim Flokstra. Beide vakken lieten aanvallend mooie dingen zien en kwamen gemakkelijk tot scoren. Toch lukte het TOP niet om Tempo van zich af te schudden. Met minder kansen en een hoog afrondingspercentage bij vooral de mannen bleef Tempo keurig in het spoor. Pas bij de 6-10 van Mick Snel was het verschil voor het eerst vier doelpunten. Deze marge, wisselend drie of vier doelpunten, bleef tot vlak voor rust gehandhaafd, maar toch wist Tempo nog twee keer te scoren zodat met 13-15 de kleedkamers werden opgezocht.

Dames op schot

Na rust startte de wedstrijd zoals hij begon, met een schot van Hendriks. Ook de doelpunten daarna waren van de dames, waarbij een mooie doorloopbal van invalster Julia Schuiling en twee afstandsschoten van Brouwer. Tim Flokstra zorgde voor het eerst voor een marge van vijf; 15-20 en de wedstrijd leek nu wel gespeeld. Leek, want Tempo gaf nog steeds niet op en bleef met mooie scores toch enigszins bij. De 18-22 met één hand van Sanne Jousma was mooi en daarna kwam het moment dat Nick Pikaar zijn rentree maakte. Zowel TOP als Tempo bleven er een leuke wedstrijd van maken met lange aanvallen en veel goals. TOP bleef de bovenliggende ploeg, maar zoals Tempo speelde zal die ploeg zeker nog punten gaan pakken. Pikaar werd nadrukkelijk gezocht door zijn teamgenoten en na een paar mooie acties en gemiste schoten wist hij de korf weer als vanouds te vinden: 23-30. TOP kon de wedstrijd uitspelen en met goals van Sanne Jousma en Mick Snel werd de eindstand op 24-32 bepaald. Een goed begin van het nieuwe jaar, waarin TOP volgende week thuis aan de bak moet tegen de koploper, LDODK uit Gorredijk.

Doelpunten: Barbara Brouwer (7), Mick Snel (6), Jet Hendriks (5), Sanne Jousma (3), Paul Anholts (3), Tim Flokstra (2), Roos Verheugt (2), Julia Schuiling (2), Frank Mostard en Nick Pikaar.