Fietsmaatjes en deelnemers fietsend over Koudenhoorn in Warmond op 28 november. | Foto: archief/Piet de Boer
Fietsmaatjes en deelnemers fietsend over Koudenhoorn in Warmond op 28 november. | Foto: archief/Piet de Boer Foto: Piet de Boer

Stem op Fietsmaatjes voor Appeltje van Oranje

Algemeen Warmond

Warmond • Fietsmaatjes.NL uit Warmond maakt kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf deze week kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Fietsmaatjes.NL als favoriet. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan eenvoudig en snel tot en met 15 januari via: stem.oranjefonds.nl/fietsmaatjes.

Dit jaar is het thema 'Maatjes ben je samen'. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

Koning Willem-Alexander bezocht op 28 november het Fietsmaatjes.NL project in Warmond. Zelf maakte hij ook nog een ritje met een 95-jarige gast op de duofiets.

Uitreiking

Koningin Máxima reikt op zaterdag 23 mei van dit jaar de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Uit de krant