Lily Meijvogel en Naomi Hoppenbrouwer waren de jongsten van het stel en kwamen uit in de juvenile kampioensklasse.
Lily Meijvogel en Naomi Hoppenbrouwer waren de jongsten van het stel en kwamen uit in de juvenile kampioensklasse. Foto: pr.

Veel gouden plakken voor twirlsters Inspiration

Sport Voorhout

Voorhout • Twirlvereniging Inspiration heeft bij het Nederlands kampioenschap in Almere meerdere titels gewonnen. Daardoor zijn 

Lily Meijvogel werd Nederlands kampioen 2-baton en dancetwirl. Door haar tweede plaats met 1-baton mag ze op deze drie onderdelen meedoen aan het WK 2020 in Eindhoven. Anissa Soussani behaalde één keer brons en werd twee keer Nederlands kampioen in de preteen kampioensklasse. Ook zij plaatste zich voor het WK.

Jilena Baggerman werd met haar 1-baton, 2-baton én dancetwirl Nederlands Kampioen in de junior kampioensklasse en gaat naar het WK. Duo Sanne Copier en Naomi van der Drift werden voor het vijfde jaar op rij Nederlands kampioen senior kampioensklasse duo. Van der Drift werd solistisch ook Nederlands kampioen bij Super-X-Strut en derde met dancetwirl. Het junior twirlteam werd Nederlands Kampioen en gaat ook door naar het WK. Elvira Ekstijn werd derde in de senior intermediate. 

Overige deelnemers

Daisy Tetteroo draaide een aantal keer een foutloze routine in de senior kampioensklasse en behaalde daarmee een vierde plek met 2-baton. Ze is daarmee reserve voor het WK). Ook behaalde ze een zevende plek met dancetwirl en een achtste plaats met 1-baton. Lea Andrijevic behaalde in de junior kampioensklasse en zevende plaats met 1-baton, een zevende plaats met dancetwirl en een vijfde plaats met Super-X-strut. Brechtje Bootsma werd elfde in de senior intermediate 1-baton.

Uit de krant