Appartementen in Mariëngaerde in de verhuur voor iedereen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Appartementen in Mariëngaerde in de verhuur voor iedereen

Warmond • Mariëngaerde op het terrein van het Groot Seminarie Warmond wordt op dit moment verbouwd naar 107 huurappartementen. Deze appartementen waren oorspronkelijk bedoeld als zorgwoningen. Zowel de gemeente, als de projectontwikkelaar willen dat deze appartementen beschikbaar zijn voor iedereen. Om dit op korte termijn mogelijk te maken, vraagt de ontwikkelaar een tijdelijke omgevingsvergunning aan. Dit in afwachting van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied.

Het plan voor de totale locatie van het Groot Seminarie is nog niet af. De ontwikkelaar heeft al wel toestemming om de 107 huurappartementen in Mariëngaerde te realiseren. De ontwikkelaar vraagt nu een tijdelijke omgevingsvergunning aan voor de huurappartementen. Deze wijziging wordt te zijner tijd in het totale plan en nieuw op te stellen bestemmingsplan meegenomen.

Huurprijzen

De huur van de appartementen uit fase 1 varieert tussen de 615 euro kale huur voor een appartement met één slaapkamer tot 1145 euro kale huur voor een appartement met drie slaapkamers. Daar komen nog vaste servicekosten a 105 euro in de maand bij. Ook zijn alle huurders verplicht om voor 50 euro per maand parkeerkosten te betalen. Daarnaast betalen bewoners een voorschot voor de energiekosten. 

Niet wachten

Met de bewoning van Mariëngaerde wil de ontwikkelaar niet wachten tot het nieuwe bestemmingplan is vastgesteld, omdat het pand dan jaren leeg zou staan. De oplevering van de appartementen zal al in mei starten. Het is goed dat met deze tijdelijke omgevingsvergunning het gebied gedurende deze periode alvast wel bewoond kan worden. Marlies Volten: "Er is dringend behoefte aan woningen; 107 is een flink aantal. Ik ben blij dat we samen met de ontwikkelaar weer woningen kunnen aanbieden aan onze inwoners."

Kapel

De kapel in Mariëngaerde blijft buiten deze omgevingsvergunningaanvraag. Het is de bedoeling dat de kapel gebruikt gaat worden voor de bewoners van de appartementen.

Visie Groot Seminarie

In 2017 kocht een projectontwikkelaar het terrein van het Groot Seminarie in Warmond. Samen met de ontwikkelaar ontwikkelde de gemeente een integrale visie op het Groot Seminarie Warmond. Doel hiervan is om de cultuurhistorische en landschappelijke waarden van het gebied te bewaren en waar mogelijk te herstellen. De huidige sfeer en uitstraling moet herkenbaar zijn in het nieuwe gebied. Gelet op grote cultuurhistorische- en monumentale waarde van deze locatie zijn er naast de monumentencommissie diverse partijen nauw betrokken geweest bij het opstellen van deze visie.

Huur en koop

Het bestaande gebouw Mariëngaerde wordt op dit moment opgeknapt en verbouwd tot 107 huurwoningen. Het bestaande gebouw Mariënhaven zal in een later stadium (eind 2020-begin 2021) opgeknapt worden tot zorgeenheden. Dit past in het huidige bestemmingsplan. Het bestaande gebouw 't Kompas zal in en nog later stadium (eind 2021-begin 2022), na afronding van het nieuwe bestemmingsplan, gesloopt worden en herontwikkeld worden tot koopwoningen (plan Mariënhof).


De huur- en koopwoningen zullen zoveel mogelijk aansluiten bij de Woonvisie Teylingen. De woningen zullen variëren van het goedkope segment, middeldure segment tot het dure segment en voor verschillende doelgroepen, alleenwonenden, senioren en gezinnen.

Aanvraag en verhuur

Gelijktijdig met het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning is op 15 januari gestart met de verhuur van de appartementen. Informatie hierover is te vinden via de volgende de website van het plan: https://hureninmarius.nl/. De aanvraag omgevingsvergunning wordt eind januari ingediend. Deze kan na indiening ingezien worden op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>