Volksuniversiteit verhuist naar schoolgebouw aan Diligence | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Yoke Zandbergen
Sassenheim

Volksuniversiteit verhuist naar schoolgebouw aan Diligence

Sassenheim • Het deels leegstaande schoolgebouw aan de Diligence wordt het nieuwe onderkomen van de Volksuniversiteit Teylingen  Het is de bedoeling dat het huidige pand aan de St. Antoniuslaan voor het nieuwe cursusseizoen vrij komt voor de verkoop.

De gemeenteraad heeft in 2016 besloten meerdere gebouwen in Teylingen te verkopen. Zo werden al eerder de voormalig bibliotheek in Voorhout en de oude Kompasschool in Sassenheim verkocht. Ook de Kastanjehof aan de St. Antoniuslaan werd aangewezen voor verkoop, alleen huurde de Volksuniversiteit Teylingen (VU) het gebouw nog van de gemeente. De VU verzocht de gemeente om een alternatief aan te bieden.

Opgeknapt

In de zoektocht naar een nieuwe locatie kwam de gemeente uit bij het schoolgebouw aan de Diligence. Een deel daarvan staat nog leeg. In het andere deel is een dependance van basisschool Het Bolwerk. Het leegstaande deel wordt opgeknapt, zodat het geschikt is om in het nieuwe seizoen de cursussen te gaan geven. Het gebouw wordt volledig afsluitbaar gemaakt van de school. De gemeente verwacht geen problemen met parkeren, schrijft ze in een informerende brief aan de omwonenden.

Verkoop

De Kastanjehof gaat na de verhuizing in de verkoop. De gemeente wil dat in het gebouw woningen komen. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>