De Welpen genieten van de cupcakes.
De Welpen genieten van de cupcakes. Foto: pr.

Wethouder van Kempen viert honderd jaar welpen bij Scojesa

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • De welpen van Scoutinggroep Scojesa zijn op zaterdag 25 januari verrast door een bezoek van de Teylingse wethouder Arno van Kempen. Deze kwam op het clubhuis aan de Sportdreef langs om met de jongens en meisjes het honderdjarig bestaan van de welpen in Nederland te vieren.

Er werden cupcakes versierd waarna de wethouder door de welpen uitgedaagd werd voor een spelletje poortbal en een potje Hollandse Leeuwen. Als afsluiter had Van Kempen nog een extra verrassing voor de leiding van de Scojesa-welpen: hij mocht hun de officiële kampkwalificatie uitreiken die zij na een training hadden behaald.

Jubileumjaar

In het hele land vieren de welpen dit jaar feest. Er worden verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een themaweekend voor welpenleiding en een feestelijk Junglefestival in acht parken in Nederland. Om de vrijwillige leiding op weg te helpen om dit feest te vieren, hebben alle scoutinggroepen een feestdoos ontvangen met daarin gadgets om het jaar extra feestelijk te maken.

Welpen

De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep bij scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elk weekend uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Uit de krant