Stijn Vergeer wint goud bij de districtskampioenschappen.
Stijn Vergeer wint goud bij de districtskampioenschappen. Foto: pr.

Schaatser Stijn Vergeer wint districtskampioenschap

Sport Warmond

Warmond • De jongste rijders streden op zaterdag 25 januari om het kampioenschap van KNSB district Sassenheim. De Leidse IJshal was al vroeg vol met de bijna 100 schaatsers, hun familie en trainers.Stijn Vergeer (WIJC) werd  districtskampioen bij de Jongens Mini. Hij was zowel over twee ronden als over één ronde de snelste in zijn leeftijdscategorie.

Bij de district kampioenschappen voor Mini's (8 en 9 jaar) stonden er acht rijders van de Warmondse IJsclub aan de start. Bij de meisjes eindigde Iris Greefhorst, ondanks val, toch nog op een elfde plaats. Haar tweelingzus Josien werd veertiende. Mina Visser eindigde als twintigste en Kirsten van Evert stond op plek 42. Bij de jongens werd Stijn Vergeer dus eerste, Floris Mingelen twaalfde, Cas Hogenboom negentiende en eindigde Just Fleurke op plek 24.

Koot en Vergeer bij Nederlands Pupillen Toernooi

Stefanie Koot van de Warmondse IJsclub was geselecteerd voor het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen. Zij was een van de 26 meisjes pupillen B die mochten deelnemen. Op de 500 meter eindigde Stefanie in 52.97 als twintigste en op de 700 meter werd ze veertiende in een nieuw persoonlijk record van 1.13.54. In het eindklassement werd zij zeventiende.  Mara Vergeer (STS-KGM) eindigde in deze wedstrijd bij de Meisjes pupillen B op de achtste plaats.

Uit de krant