Adest Musica wil nieuwe uniformen aanschaffen en vraagt de gemeente na te denken over een bijdrage. | Foto: archief
Adest Musica wil nieuwe uniformen aanschaffen en vraagt de gemeente na te denken over een bijdrage. | Foto: archief Foto: pr.

'Geld uit Ondernemersfonds als eenmalige extra voor verenigingen?

Verenigingen Teylingen

Ingezonden • "Geachte leden van de gemeenteraad en het college van B. en W., in De Teylinger lazen wij een artikel over het restant-geld van circa twee ton van het Ondernemersfonds waar uw college en de gemeenteraad een herbestemming voor zal gaan zoeken.

De komende weken heeft uw college het voornemen om samen met de ondernemers in gesprek gaan hoe u samen met de ondernemers dit restant-geld wilt gaan besteden. Een mooi bedrag waarbij wij als Adest Musica eens over na zijn gaan denken hoe dit nu ten goede kan komen aan de gemeenschap van Teylingen.

Teylingen is een bruisende gemeente met veel mooie ondernemingen, veel prachtige verenigingen en organisaties en inwoners die bij veel van die mooie verenigingen betrokken zijn. Zou het niet mooi zijn om dit bedrag voor verenigingen, die in 2020 voor extra uitgaven staan, te bestemmen.

Als ik kijk naar onze vereniging Adest Musica staan wij dit jaar voor een bijzonder grote extra uitgave namelijk de aanschaf van nieuwe uniformen voor de Drum- en Showband, kosten 120.000 euro. Daar hebben we natuurlijk al jarenlang geld voor opzij gezet maar dan hebben we het financieel nog niet rond en moeten we extra acties voeren om het restbedrag bij elkaar te krijgen.

Wij zijn in Teylingen natuurlijk niet de enige vereniging die voor extra kosten voor bijzondere zaken dit jaar komt te staan.

Is het een idee om culturele en sportinstellingen de mogelijkheid te geven een aanvraag in te laten dienen voor een extraatje om de extra uitgave waar de vereniging in 2020 voor komt te staan wat verlichten? Aan uw college en de gemeenteraad om de voorwaarden voor de verdeling van de twee ton op te stellen en de aanvragen te beoordelen.

Dit pleidooi houd ik niet alleen voor Adest Musica maar ook voor andere verenigingen in "ons Teylingen".

Ik hoop dat u eens na wilt denken over dit idee om tot een goede besteding van het restant-geld uit het ondernemersfonds te komen."

Wim van Vliet,

voorzitter Adest Musica

Uit de krant