Afbeelding
Foto: pr.

Gemeente door met 'Recreatiepark Watertuin'

Politiek Warmond

Teylingen • Enkele regeringspartijen willen het wonen op recreatieparken legaliseren. Op deze manier hopen zij de krapte op de woningmarkt te verlichten. B&W gaat evenwel door met het bestemmingsplan 'Recreatiepark Watertuin'.

Door Nico Kuyt

Op dit moment is er nog geen wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. De regeringspartijen stellen een aantal eisen bij het toestaan van permanente bewoning op recreatieparken. Zo moeten de recreatiewoningen voldoen aan het bouwbesluit en geschikt zijn voor permanente bewoning. Daarnaast zou een eventuele regeling enkel gelden voor huidige vakantieparken om te voorkomen dat er nieuwe worden aangelegd speciaal voor permanente bewoning. Ook mogen bedrijven rond parken niet benadeeld worden door strengere eisen als gevolg van het toestaan van permanente bewoning. Het uitgangspunt is dat gemeenten uiteindelijk zelf mogen bepalen of en waar zij permanente bewoning wil toestaan. Op dit moment zijn er op basis van de nu beschikbare informatie één recreatiepark, één accommodatie en enkele vrijstaande recreatiewoningen welke bij een eventuele wetswijziging in aanmerking zouden kunnen komen, omdat het hier recreatiewoningen betreft. De overige recreatieparken waar B&W gaat handhaven zijn campings. Hier staan geen recreatiewoningen, maar bijvoorbeeld stacaravans.

Beroepszaak bij Raad van State

Het bestemmingsplan 'Recreatiepark Watertuin' is op dit moment nog niet onherroepelijk als gevolg van een beroepszaak bij de Raad van State. Voor deze zaak is nog geen zitting ingepland. Pas als dit bestemmingsplan onherroepelijk is gaat B&W handhaven en kan geen rekening houden met een plan van regeringspartijen. B&W houdt de ontwikkelingen in de gaten en mocht het komen tot een dergelijke wetswijziging kan de gemeente beoordelen hoe zij hier invulling aan wenst te geven.

Uit de krant