Jan Burgmeijer (r) fietst samen met koning Willem-Alexander tijdens diens bezoek begin december 2019.
Jan Burgmeijer (r) fietst samen met koning Willem-Alexander tijdens diens bezoek begin december 2019. Foto: FBH / BART HOMBURG @N

Fietsmaatjes strandt in zicht van de finale Appeltjes van Oranje

Algemeen Warmond

Warmond • Fietsmaatjes.NL, het landelijke project om fietsmaatjes in heel Nederland uit te rollen, heeft de finale voor Appeltje van Oranje net niet gehaald. Op donderdag 23 januari was de pitchdag, waarna de jury de tien finalisten koos.

"In het monumentale Fort Voordorp in Groenekan kwamen we met 38 sociale projecten, met elk twee vertegenwoordigers, bij elkaar om in vier groepen te pitchen. Van elke groep zouden drie projecten worden meegenomen in het juryberaad. Wij hadden ons zeer goed voorbereid en de pitch liep ook goed," vertelt Jan Burgmeijer van Fietsmaatjes. "Alle pitches waren van goede kwaliteit en de projecten waren zonder uitzondering ook heel mooi en bijzonder. Tot ieders verrassing kregen alle projecten in de lunchpauze ook nog 1.500 euro uitgereikt!". De jury koos uiteindelijk voor andere finalisten. Koningin Máxima reikt op zaterdag 23 mei de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. De winnaars ontvangen een bronzen beeldje en 15.000 euro. 

Lees meer in De Teylinger van woensdag 29 januari.

Uit de krant