Afbeelding
Foto: pr.

Tienduizend oliebollen voor stichting Hartekind

Algemeen Voorhout

Voorhout • Tijdens de laatste dag van het jaar heeft stichting Hartekind rond de 10.000 oliebollen verkocht. De 1.290 euro opbrengst gaat naar dit goede doel.

Het is de derde keer dat met het kopen van oliebollen Hartekind wordt gesteund. De eerste twee keer moest de opbrengst gedeeld worden met andere goede doelen via de stichting Iedereen een Oliebol. Die stichting is opgeheven en dus besloot Arjan van Heeswijk, eigenaar van snackbar Parkzicht in Sassenheim en bakker van de bollen, dat de opbrengst alleen naar Hartekind gaat. Ook de fooienpot in de snackbar leverde extra geld op. Esther van Beelen, moeder van twee Hartekindjes en actief voor Hartekind Voorhout, is blij met de steun. "Arjan is erg begaan met ons gezin en wil op deze manier bijdragen. De opbrengst gaat naar verder onderzoek."

Onderzoek naar aangeboren hartafwijking

Jaarlijks worden ongeveer 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking, daarvan overlijden er elk jaar nog 150. Stichting Hartekind probeert door middel van het financieren van onderzoeken de levensverwachting voor kinderen met een aangeboren hartafwijking te vergroten. Daarnaast zijn de onderzoeken erop gericht om de kwaliteit van leven voor de mensen met een aangeboren hartafwijking te verbeteren.

Uit de krant