Ter Leede vrouwen verslaan eredivisionist in de beker

Sassenheim • Op een winderig sportpark Roodemolen hebben de Ter Leede Vrouwen een ruime overwinning van 4-1 behaald op Excelsior Barendrecht, een ploeg die uitkomt in de eredivisie.

Door een fout bij de KNVB werd deze wedstrijd op een bijveld gespeeld. De wind stond recht over het veld. In de helft speelde Ter Leede tegen de wind in. Excelsior probeerde direct veel druk te zetten op de achterhoede van Ter Leede hetgeen leidde tot enkele kleine kansen. Excelsior verzuimde gebruik te maken van het windvoordeel en bleef kort combineren op de overvolle speelhelft van Ter Leede. De weinige schoten op het doel werden gepareerd door sluitpost Van Riemsdijk. Ter Leede kreeg een enkele kleine kans maar kon verder geen potten breken.

Doelpunten

In de tweede helft maakte Ter Leede wel optimaal gebruik van de windvlagen. Trainer Hassan Azoum had zijn speelsters op het hart gedrukt uit de tweede lijn te gaan schieten. Het eerste Ter Leede doelpunt werd gemaakt na een prachtige combinatie die Jill Gotink alleen voor Excelsior-keepster Isa Pothof bracht. Gotink rondde bekwaam af (1-0). Excelsior ging een tempo hoger spelen, maar kon ook nu de hechte Ter Leede defensie niet verontrusten. Na 18 minuten mocht Marleen Joore een vrije trap rond de middenlijn nemen. Als een granaat verdween de bal achter de tevergeefs graaiende Excelsior doelvrouw (2-0). Nu gooide ook Excelsior alle schroom van zich af en ging nog aanvallender spelen. Een miscommunicatie in de Ter Leede verdediging stelde Excelsior in staat de aansluitingstreffer te maken (2-1). Met nog een klein kwartier te spelen kon het nog spannend worden maar binnen drie minuten wist Romy van Beelen en Justine Jansen te scoren en brachten de eindstand op 4-1. Door de overwinning staat Ter Leede, als enige amateurclub, in de kwartfinale.