Mick Bosman schiet na break-out de bal tussen de palen. Foto: pr.

Handballers in spannende wedstrijd naar een punt

Sport Voorhout

Voorhout • De heren van Foreholte hebben het runner-up Saturnus heel erg lastig gemaakt. De dames wisten een punt over te houden aan het duel tegen Hercules.

Foreholte kon afgelopen weken de wedstrijden prima naar hun hand zetten en pakten keer op keer de winst. De wedstrijd van afgelopen zaterdagavond voor thuispubliek van Foreholte was en genot om te kijken. Spannend was het tot op de laatste seconde. Foreholte moest het hebben van explosiviteit en snelheid in de aanval. Beide ploegen streden voor elk punt wat een gelijkspel 25-25 opleverde als eindstand. Hierdoor blijft het heren 1 team van Foreholte ruim aan kop met dit jonge team.

Dames

Hercules zou voor de dames van Foreholte gezien de stand in de competitie geen probleem moeten zijn. Vanaf het begin liep Foreholte achter de feiten aan. Kans op kans werd gemist. Het tempo van Hercules was zeer traag en tactisch werkte dat goed. Creëren van kansen was geen probleem en de mooi uitgespeelde aanvallen lukten prima maar de afronding door paal, naast gooien en of op de keeper deed Foreholte weer terug sturen om te verdedigen. Met de rust stonden de dames van Foreholte 14-10 achter. In de tweede helft werd weer kans op kans gemist, maar wist de thuisploeg er toch nog een gelijkspel uit te slepen (24-24).