Afbeelding

Foreholte krijgt geen grip op RKDEO

Sport Voorhout

Voorhout • En opnieuw lukte het Foreholte niet om vanuit Nootdorp, al was het maar, één punt mee terug te nemen naar Voorhout. De einduitslag zou bijna nog doen vermoeden dat het een spannende wedstrijd zou zijn geweest. De werkelijkheid was echter ontluisterend.

Foreholte kon deze zondag niet beschikken over Rick Brabander. Boyd Slobbe en Ivo Smits begonnen opnieuw op de bank. Vanaf de aanvang was duidelijk dat Sebastiaan Bloemendaal aan de gevaarlijke RKDEO-middenvelder Haitam el Marid was gekoppeld. Reeds vroeg in de wedstrijd leek RKDEO op voorsprong te komen toen spits Tommie Simonis mocht inschieten na een RKDEO-combinatie dwars door het centrum van de Voorhoutse verdediging. Tot verbijstering van eenieder mikte Simonis op de paal. Na een ongelukkige botsing moest Wytse Ligtvoet met opnieuw een knieblessure zich laten vervangen door Boyd Slobbe. Ronduit lachwekkend was het feit dat de schoenveter van Sebastiaan Bloemendaal minutenlang in de knoop zat, er in elk geval niet uit te halen was, waardoor Foreholte binnen de lijnen met tien man stond.

Doelpunten

Keeper Guijt wist nog net redding te brengen op een inzet van Marid, maar Foreholte was de greep op de wedstrijd volledig kwijt. Concentratieverlies vanuit de vele wisselingen leidde tot het openzetten van de deur waarin El Marid werd vrijgezet voor Guijt. Prachtig verdween de bal met een boog over de Voorhoutse keeper in het doel (1-0). Nog geen vijf minuten later kon Tommie Simonis, nauwelijks gehinderd, over links opkomen. Zijn lage voorzet vond de volkomen vrijstaande El Marid die hard binnenschoot (2-0).

Kansen

Tot dan was RKDEO-keeper Luc Vurens nauwelijks in gevaar geweest. Volkomen onverwacht kreeg Foreholte de kans op de aansluitingstreffer toen de voorzet van Guido Drewes werd ingekopt door Toni Arroyo. Vurens verrichtte een prachtige redding en voorkwam daarmee een zeker doelpunt. Daarna was het Sam Lemmers die zijn kopbal vanuit een voorzet van Jelle Geerlings net naast zag gaan. Aan de andere kant voorkwam Drewes de 3-0 toen Quincy Tjaden opnieuw door het hart van de defensie tot scoren leek te komen.

Meer lef

Zoals zo vaak speelde Foreholte in de tweede helft met meer lef. Met de 2-0 achterstand kon de ploeg natuurlijk ook niet anders. De ploeg van trainer Bloemheuvel gaf meer druk naar voren. Na tien minuten kwam RKDEO met tien man te staan na een krankzinnige overtreding van Youni de Bruin. Scheidsrechter Mourabit strooide daarna nog wat met gele kaarten, maar het was RKDEO dat ondanks de numerieke minderheid op zoek bleef naar uitbouw van de stand. Lang liet dat niet op zich wachten. Veel te makkelijk sneed de Nootdorpse-aanval weer door de broze verdediging. Het was opnieuw Haitam el Marid die het vonnis voltrok over de spartelende Voorhouters (3-0). Onmiddellijk was het Sam Lemmers die vanuit een voorzet van Stan Spies terug had kunnen slaan, maar weer stond Vurens het RKDEO-doel niet voor niets te verdedigen. Ivo Smits kwam voor Guido Drewes en hij bracht op het middenveld veel meer rust en voetbal. Toch was het eerst nog RKDEO dat grote kansen op een ontluisterende nederlaag voor Foreholte liet liggen.

Misplaatst

In de laatste tien minuten plooide RKDEO terug en konden de Voorhouters op zoek gaan naar een beter resultaat. Eerst was het Stan Spies die vanaf de 16 meter-lijn zijn schot via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen (3-1). De klok stond op negentig minuten toen Toni Arroyo stuitte op 'man of the match' Luc Vurens. Vanuit de volgende corner wist Sam Lemmers raak te koppen (3-2). Scheidsrechter Mourabit liet zeker nog vijf minuten naspelen, maar Foreholte was onmachtig om tegen 10 moegespeelde RKDEO-ers nog een vuist te kunnen maken en eerlijk gezegd zou het eventuele gelijke spel volkomen misplaatst zijn geweest.