De trotse zwemmers met hun B- en C-diploma's.
De trotse zwemmers met hun B- en C-diploma's. Foto: pr.

Achttien afzwemmers krijgen zwemdiploma's bij Columbiaan

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Bij zwemvereniging de Columbiaan was op zaterdag 1 februari weer een afzwem-moment. In het zwembad van de KTS verschenen alle kinderen in twee groepen aan de badrand. Voorhout is achttien zwemdiploma's rijker; dit zijn A, B en C diploma's.

Het afzwemmen is een van de belangrijkste gebeurtenissen in een kinderleven. Bij de Voorhoutse zwemvereniging waren ditmaal achttien geslaagden. Dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat er veel persoonlijke aandacht is voor ieder kind.De vereniging vindt het belangrijk dat de kinderen goed vertrouwd raken met het water, daardoor zal het aanleren van de vaardigheden met veel meer plezier beleefd worden

Geslaagden

Voor het A-diploma slaagden; Cas, Joppe, Tygo, Alexander, Ian, Feline, Miriam, Yonatan, Mustafa en Shadi. Voor het B-diploma slaagden; Lieke, Dler, Cyara, Luuk, Liva en Bram-Jonah. Voor het C-diploma slaagden; Wehazit en Youns. Zij maakten met dit C-diploma het Zwem-ABC compleet.  Meester Koen reikte de diploma's uit en hij overhandigde aan ieder kind een bidon.

De trotse kinderen tonen hun A-diploma's. | Foto: pr.

Uit de krant