Afbeelding
Foto: pixabay

Matig Teylingen gaat hard onderuit tegen Altior

Sport Sassenheim

Sassenheim • Teylingen heeft zich gistermiddag geblameerd tegen Altior. De Sassenheimers gingen met 2-4 onderuit en op die nederlaag viel helemaal niets af te dingen. Altior speelde frivool en bij Teylingen lukte er bar weinig. Dat er in 2020 nog geen velddoelpunt is gemaakt spreekt eveneens niet tot de verbeelding.

Teylingen begon direct niet goed aan de wedstrijd, waar Ed van der Weijden namens Altior zijn ploeg aan de leiding hielp. In het vervolg bleef Altior bovenliggend, mede dankzij de wind in de rug, maar Teylingen kwam op gelijke hoogte uit een makkelijk gegeven penalty. Pascal de Ridder nam zijn verantwoording en schoot goed binnen, 1-1. Kort voor de rust was het uitblinker Tim Heikoop, hij strooide met mooie passes, die maar weer eens iemand goed weg stuurde. Ed van der Weijden was wederom het eindstation en zo ging Teylingen met een achterstand de rust in (1-2).

Pijnlijk

In het tweede bedrijf had Teylingen wel wat meer de bal, maar tot hele grote kansen kwam het niet. Altior nam al vrij snel een 1-3 voorsprong. Vanuit een corner mocht Davey Smits, geheel vrij, hard en hoog binnen koppen. Met invallers Mark van der Heijden, Dirk Zwetsloot en Rik Prange probeerde Teylingen de druk te verhogen, wat zo nu en dan ook lukte, maar meer dan blaffen deed het niet. In de slotfase kreeg doelman Wessel Zonjee de lachers op zijn hand door veel te traag te handelen en Rick Keijzer zijn makkelijkste doelpunt uit zijn loopbaan te laten maken. De wederom veel te gemakkelijk gegeven strafschop in de 93ste minuut was er één voor de statistieken, Pascal de Ridder maakte hierbij zijn tweede van de middag. Een 2-4 nederlaag tegen een extreem jong Altior is pijnlijk te verteren.

Offday

Middenvelder Mike van der Zon baalde vanzelfsprekend van deze, onverwachte, nederlaag: "We hadden vandaag een totale offday en in balbezit hebben we amper wat gebracht. De beleving om ieder duel te winnen ontbrak eveneens, terwijl die er vorige week bijvoorbeeld wel was. We zoeken de oplossingen te weinig vooruit. Hier moeten we hard op blijven trainen om dit beter voor elkaar te krijgen". Van der Zon, die als enige initiatief neemt in het diep gaan zonder bal, vervolgt: "Het is belangrijk om de rest van het seizoen punten te gaan halen en dat wij onszelf niet in problemen weten te brengen wat betreft eventuele promotie/degradatie-wedstrijden. Daar hebben we het team ook helemaal niet naar. Volgende week spelen we HVV uit, de nummer twee op de ranglijst, waar we thuis knap gelijk tegen speelden. Kortom, volgende week weer nieuwe kansen."

Teylingen is gedaald naar een onwaardige twaalfde plaats van de in totaal veertien teams. Er zijn slechts drie wedstrijden winnend afgesloten na veertien speelrondes, waarvan de laatste op 3 november tegen Concordia (1-0). HVV uit is een mooie gelegenheid om eerherstel te laten zien, op het gras in Den Haag behaalt Teylingen de laatste jaren steevast goede resultaten, dus waarom volgende week niet?

3. 0-1, Ed van der Weijden, 21. 1-1, Pascal de Ridder (pen.), 45. 1-2, Ed van der Weijden, 54. 1-3, Davey Smits, 83. 1-4, Rick Keijzer, 90+3. 2-4, Pascal de Ridder (pen.)

Opstelling: Zonjee, Seegers, van den Nouland, Vooijs, Dofferhoff; el Kourami (77. Prange), van der Zon, Hoogkamer (58. Zwetsloot); Witkamp, Safi (58. van der Heijden) en de Ridder.

Uit de krant