Ter Leede zegeviert op de Boekhorst tegen VVSB

Sassenheim • De prachtige volley van Robert Steemers luidde voor Ter Leede een prima eerste helft in. De gasten reageerden veel alerter dan de thuisploeg, wonnen hun duels, creëerden kansen en ze benutten die ook en daardoor stond VVSB ondanks alle goede voornemers al na een half uur met een ontluisterende 0-3 achter. Ook na de rust leek er nog lange tijd niets aan de hand, VVSB durfde nog steeds geen druk te zetten en bouwde zelf van achteruit moeizaam op. Ook toen Ter Leede in de slotfase op 1-4 kwam was het nog niet gespeeld en met twee treffers in de laatste minuten kwam VVSB terug tot 3-4, maar toch kwam roodgeel winnend uit de strijd.

Op deze winteravondwedstrijd startte Ter Leede met de dan nog matige wind tegen met enkele wijzigingen. Voorin stond Jeffrey Bok op rechts weer in de basis en Joey van den Berg als centrumspits met Robert Steemers op links. In het duel waren zij de verdediging van VVSB vaak de baas. Ook de basisplek van Petronia als rechtsback pakte sterk uit. Ben van der Lans fungeerde nu met Toon Zwetsloot als verdedigende middenvelder. Jonathan Robertson was nog afwezig.

Volley

Nadat pupil van de week Joris Weijers heeft gescoord, neemt Ter Leede na een eerste aanval van VVSB op rechts meteen het heft in handen. Robert Steemers zorgt voor een vroeg hoogtepunt in de wedstrijd door de bal in ene met een perfecte volley in de rechterhoek achter de verdwaasde doelman Ruben Valk te jagen. In de tweede minuut staat het daardoor al 0-1.

Aanvallen

VVSB heeft moeite met de opbouw van achteruit, speelt daardoor vaak achterin rond en pogingen tot aanvallen stranden daarom vaak vroegtijdig. Ter Leede valt beter aan met Joey van den Berg, die regelmatig naar rechts uitzwenkt. In de twintigste minuut maakt hij de 0-2.

Na een counter en corner van VVSB, die niks opleveren, komt Ter Leede in de 30ste minuut op 0-3. Jordly Petronia krijgt in volle run de bal op rechts aangespeeld, ziet Joey van den Berg centraal meerennen en hij geeft de bal zo perfect voor dat de meelopende Arroyo er niet bij kan. Hij moet lijdelijk toezien hoe Van den Berg sterk inlopend zijn tweede treffer scoort.

Veranderend spelbeeld

Ook na de pauze zien is geen verandering in het spelbeeld te zien. Achterin blijft VVSB veelvuldig rondspelen en terugspelen op de keeper en voorin zet de ploeg geen druk zodat Ter Leede vrij gemakkelijk kan opbouwen. Een schot van Ian van Otterlo gaat rechts naast. Aanvoerder Mike Boelee moet in de 66ste minuut gewisseld worden vanwege een hamstringblessure.

Aansluitend scoort VVSB de 1-3. Is er nog hoop voor de gastheren? VVSB is nu overduidelijk gevaarlijker, het krijgt in de 74e en 75e minuut  twee kansen, maar Zschusschen schiet over en de inzet van Martins wordt door Prins gekeerd. Ter Leede laat zich niet onbetuigd, een uitval van Jeffrey Bok hierna wordt ten koste van geel voor Lulinho Martins gestuit. De technische staf heeft een gelukkige hand van wisselen, want het is invaller Noah Marti die in de 86e minuut de 1-4 maakt door de bal van buiten de zestien in de rechterhoek van het lege doel te schieten.

Buitenspel

VVSB gaat in de laatste minuten over op een wanhoopsoffensief. Eerst kapt Loyd van der Wilden Petronia op links uit en verrast dan doelman Prins in de korte hoek (2-4). Vervolgens maakt Zschusschen in de extra tijd zijn tweede met een droog schot in de rechterhoek (3-4). Een volgende aanval wordt wegens buitenspel afgevlagd en dan blaast scheidsrechter Kuijntjes af. Ter Leede heeft in deze doelpuntrijke derby aan het langste eind getrokken en is drie kostbare punten rijker. Op zaterdag speelt Ter Leede de bollenderby thuis tegen FC Lisse.

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Tomas Arroyo,  Jelmer Vijlbrief (15' Gino Demon), Rob Zandbergen, Mo El Osrouti  (58' Felitciano Zschusschen),  Loyd van der Wilden, Richelo Fecunda, Tim de Rijk (58' Wout Heemskerk), Ties Evers, Lulinho Martins (79' geel), Bert Steltenpool

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Jordly Petronia, Dirk Hoekstra,  Mike Boelee © (66' Sami Mouchih), Mounir Darrazi, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Robert Steemers ( 46' geel),  Joey van den Berg ( 84' Omar Limon), Jeffrey Bok (81' Noah Marti).